Mix

U trgovini korištenom robom pronašli Legić vrijedan preko 10 000 dolara! Dio je postavljen na aukciju

američki dolari pobacani jedan preko drugoga i dvije lego kocke preko njih
američki dolari pobacani jedan preko drugoga i dvije lego kocke preko njih Foto: Canva
Nikada ne znate kada ćete nešto pronaći u second-hand trgovini. Od vintage odjeće do nekih zanimljivih antikviteta nikada ne znate što možete pronaći. Takav je slučaj bio i u trgovini Goodwill, poznatom lancu trgovina korištenih predmeta, u blizini State Collegea, Pensilvanija, došlo je u obliku zlatne lego kockice.

View this post on Instagram

A post shared by KRON4 News (@kron4tv)

14-karatna Bionicle Golden Kanohi Hau Lego maska ​​donirana je trgovini s mješavinom nasumičnog nakita. Maska datira iz ranih 2000-ih i vjeruje se da je jedna od 30 postojećih.

Djelo je u međuvremenu stavljeno na aukciju putem Goodwill-a. Iako je velika samo 1 inč, vrijedi tisuće dolara. Od srijede poslijepodne, ponude su dosegle 11.003 dolara. Goodwill je rekao da je predmet prethodno licitiran do 33.000 dolara, ali nije plaćen i automatski je ponovno stavljen na listu.

„Nismo znali što imamo, kad smo ga pronašli“, rekla je Jessica Illuzzi, glasnogovornica Goodwill Industries, prenosi nam nbcphiladelphia. „Došao je u kutiji punoj nakita iz trgovine State Collegea. Dakle, ondje je već obrađen kroz donacije.”.

Trebalo su im dva pokušaja da prepoznaju vrijedan Legić, a nekom će strastvenom obožavatelju Bioniclea sigurno biti središte kolekcije. Aukcija se zatvara u srijedu, a sav prihod ide natrag u Goodwill.