Mix

Vani je film o Batmanu s Michaelom Madsenom i Casperom Van Dienom za kojeg niste ni znali

batman dying is easy
batman dying is easy Foto: Youtube Screenshot
Naslov filma je Batman: Dying Is Easy, a prije tjedan dana je doživio svoju premijeru ni više ni manje nego na Youtubeu. Baš kad čovjek pomisli da sve zna, skuži da na Internetu ima toliko toga što prođe ispod radara. Sva sreća, nismo potpuno bili slijepi za ovaj projekt.

Film Aarona Schoenkea i Seana Schoenkea je brzo nakon releasea postao viralan te na Youtubeu ima preko 3.7 milijuna pregleda. Da, film je snimljen te postavljen potpuno besplatno na Youtube. Brzom i naivnom matematikom gdje je prosječna cijena kino-ulaznice oko 10 dolara dolazimo do zarade od 37 milijuna dolara u scenariju da je film izašao u kinima i svih 3.7 milijuna gledatelja se odluči platiti ulaznicu. Rekli smo da je naivno, ali je zabavno razmišljati na ovaj način – pogotovo za projekt fanova koji su sav budžet skupili na Indiegogou.

U filmu detektiva Bullocka glumi Michael Madsen kojeg jako dugo nismo vidjeli na bilo kojem formatu ekrana, a pojavljuju se i Casper Van Dien kao Jim Gordon, Chris Daughtry te Doug Jones kao Riddler (to je onaj mršavi lik koji glumi sve zamaskirane visoke žgoljave likove o kojima smo već pisali). Kakva ekipa.

Batmana glumi Kevin Porter, a Jokera redatelj Aaron Schoenke. Ne zamjeramo vam što ih ne poznate, ali oni su iznimno aktivni s fan filmovima baziranim u Batmanovom svijetu. Vidljivo je iz produkcijskih vrijednosti da je film napravljen s iznimno malim budžetom (nešto više od 75 tisuća dolara), ali je ideja ostvarena. Priča uopće nije loša i zanimljivo je pogledati što fanovi mogu kad se udruže.

Batman: Dying Is Easy je izašao usred pomame za “novim” Justice League filmom koji izlazi ovog četvrtka, a čekanje možete skratiti ovim kratkim fan projektom koji traje svega 25 minuta. Očito je da je ljubav prema likovima utkana u srž ovog filma, a to je uistinu lijepo vidjeti.

.