Mix

Vikend kino report: Novi Fast & Furious ostvario rekordnu premijeru otkad je pandemije

F9
F9 Foto: Youtube Screenshot
Deveti nastavak popularne franšize Fast and Furious je nazvan jednostavno F9, a već je postavio rekordnu premijeru pandemije iako u Ameriku dolazi tek 25. lipnja.

Proteklog vikenda je na međunarodnom tržištu zaradio 162.4 milijuna dolara, a od toga je čak 135.6 milijuna dolara zaradio na kineskom box officeu.

Što to govori? Odluka da se odgodi premijera filma dok neke stvari s pandemijom ne postanu jasnije se pokazala dobrom. Ovo su dobre vijesti i za industriju kinematografa. Kada se Tenet pojavio u kinima u nadi da će spasiti kina od potpune propasti, ipak je bilo prerano za takav optimizam. Sada je situacija znatno drukčija i to se vidi po zaradi.

Fast and Furious franšiza je već zaradila više od 6 milijardi dolara globalno, a od tog je samo posljednji film The Fate of the Furious zaradio 1.2 milijarde diljem svijeta.

U američkim pak kinima je na prvom mjestu Spiral – najnoviji nastavak Saw franšize s Chris Rockom i Samuelom L. Jacksonom u glavnim ulogama s 4.6 milijuna dolara zarade. U usporedbi s Vin Dieselovom obitelji sitniš.

Na drugom mjestu je Wrath of Man, akcijski triler Guyja Ritchieja s Jasonom Stathamom u glavnoj ulozi. Film je zaradio 2.9 milijuna dolara na američkom box-officeu.

Broj cijepljenih osoba raste iz tjedna u tjedan, sigurnosne mjere polagano popuštaju i ovo je idealno vrijeme za filmsko ljeto, tradicionalno najunosniji dio filmske godine.