Mix

Žena Zacka Snydera i producentica Justice Leaguea zna kako najbolje gledati Snyder Cut

snyder cut 2
snyder cut 2 Foto: Youtube Screenshot
Prije svega, njezino ime je Deborah Snyder. Imenom, prezimenom i pojavom. Ne definira ju to što je supruga Zacka Snydera kako stoji u naslovu, ali smo htjeli prikazati njezinu relevantnost i upućenost u čitav projekt. Jer tko zna išta bolje o Zacku Snyderu osim nje same? Na kraju krajeva, ona je također proživjela istu tragediju kao i Zack zbog koje je odstupio od prvog pokušaja Justice Leaguea koji je dovršio Joss Whedon.

K tome – ona je bila ta koja je uz Christophera Nolana spriječila Zacka Snydera da ikada pogleda Whedonovu verziju jer bi mu puklo srce. Njoj vjerujemo.

Deborah Snyder je na jednom podcastu izjavila kako bismo trebali pogledati ovaj film koji traje 4 sata.

“Dat ću vam savjet za gledanje. Znam da će jako puno fanova htjeti pogledati sve odjednom. Ali film također ima i dijelove. Ono što HBO Max omogućuje je pregled timelinea na dnu, tamo gdje vidiš timeline filma, tamo će biti oznake dijelova jer svaki dio ima naslov. I na neki način dolazi s temom.”

Četiri sata je puno, moramo priznati. Čak i Marvelov Endgame koji traje tri sata je na momente bio teško izdrživ zbog trajanja filma – iako su nas godinama trenirali da zavolimo sve te likove pa smo kao mala djeca bili oduševljeni većinu vremena s onim što se događa na ekranu. Možda Snyder Cut bude toliko savršen da nam neće biti problem gledati film od 4 sata, ali gospođa Snyder ima dobar prijedlog. Uostalom, Snyder Cut je i trebao prvo izaći kao mini-serija u 4 epizode. Možda ćemo ga tako i pogledati nakon savjeta nekog tko je iznimno upućen.

A možda (samo mooožda) ćemo dvaput blok od dvije epizode. S pauzom za ručak između.

Film izlazi na HBO Maxu 18. ožujka. Kako vrijeme leti i već je ožujak, to je odmah iza ugla.