Ovo svakako treba upitati poslodavca

Najvažnije pitanje koje treba postaviti na razgovoru za posao, smatra stručnjak za zapošljavanje

Razgovor za posao
Razgovor za posao Foto: Canva
Ovo pitanje može vam pomoći pri odabiru posla

Postoji mnogo dobrih pitanja koja možete postaviti tijekom razgovora za posao kako biste upoznali svog novog potencijalnog poslodavca i radno mjesto.

Dok neka od najboljih pitanja pokazuju da ste zainteresirani za budućnost tvrtke (kao što je pitanje, “Koji je očekivani rast tima?“), jedno vam pitanje može pomoći naslutiti kako tvrtka ulaže u budućnost svojih zaposlenika.

"Najvažnije pitanje koje trebate postaviti prije nego što prihvatite posao je: Koja je vaša kultura učenja?" kaže Aneesh Raman, potpredsjednik i stručnjak za radnu snagu na LinkedInu, prenosi nam CNBC.
.
Radno mjesto uvelike se promijenilo posljednjih godina zahvaljujući brzom tehnološkom napretku, promjenama u mjestima gdje se posao obavlja, pa čak i neizvjesnoj ekonomskoj slici.

\\folder\vezani_članak Muškarac na razgovoru za posao Ovako treba odgovoriti Stručnjak otkriva kako odgovoriti na “najgore pitanje“ na razgovoru za posao! Ovo pitanje zbunjuje većinu ljudi

"Ne znamo toliko o tome što dolazi, " kaže Raman i nastavlja "ali jedna stvar koju znamo je da će organizacije koje grade kulturu učenja i koje imaju zaposlenike koji se oslanjaju na tu kulturu učenja, moći prilagoditi.".

To bi također moglo dovesti do boljeg iskustva zaposlenika jer 7 od 10 ljudi kaže da učenje poboljšava njihov osjećaj povezanosti s njihovom organizacijom, a 8 od 10 kaže da dodaje svrhu njihovom radu, prenosi nam LinkedIn.

Pažljivo slušajte kako menadžer za zapošljavanje odgovara na pitanja. Vjerojatno je, kako ističe Raman, da će vam moći reći o procesu uključivanja, periodičnoj obuci za internetsku sigurnost i pravne svrhe, a možda i o pristupu internetskim tečajevima.

\\folder\vezani_članak Razgovor za posao Ovo ne treba reći Izbjegavajte ove fraze pri razgovoru za posao! Mogle bi vas koštati željene pozicije

Stručnjak naglašava kako su ove ponude prilično tipične, ali se ne bave stvarnom kulturom učenja, umjesto toga, poslušajte dokaze o sljedećih šest komponenti kulture učenja, prema LinkedIn stručnjaku Brittu Andreatti, prenosi nam cnbc.

Mogućnosti učenja nisu ograničene samo na zakazane tečajeve.
Lideri potiču preuzimanje rizika, neuspjeh i učenje na pogreškama.
Zaposlenici su ovlašteni pronaći vlastite odgovore putem resursa na zahtjev.

Organizacija nudi i osobne i virtualne mogućnosti učenja na zahtjev.
Menadžeri postavljaju pitanja o treniranju npr. "Kako vam mogu pomoći da obavite svoj posao?".
Učenje je dio evaluacije učinka, a poboljšanje se nagrađuje.

Mlađim bi radnicima posebno moglo pomoći ako se zapitaju kako menadžeri promiču kulturu učenja, kaže Raman. "Dio te kulture učenja je učenje kako dobro surađivati s drugima”, kaže Raman. Mladi stručnjaci "trebaju pravo podučavanje o korporativnom govoru i korporativnoj kulturi i stvarima poput onoga što biste trebali raditi na sastancima." zaključio je.

\\folder\vezani_članak Mozak i srce Korisno za radoholičare Što je to emocionalna inteligencija na radnom mjestu i zašto je ona važna? Ovo ističe stručnjak Marcel Schwantes

On predlaže da se zapitate o tome kako se kultura učenja proteže na svakodnevicu, poput rada s menadžerima i drugim višim rukovoditeljima kako bi se upoznali s užicima profesionalnog svijeta.

Još jedan dobar način da saznate jesu li zaposlenici ohrabreni da uče i rastu je da otkrijete tko to zapravo radi u tvrtki. Na primjer, pitajte zašto je pozicija za koju idete na razgovor upražnjena. Je li prethodni zaposlenik napredovao na istom radnom mjestu? Jesu li imali priliku trenirati u drugom odjelu i kretati se kroz organizaciju?

U ovome vam može pomoći i razgovor s drugim zaposlenicima, koji vam mogu dati konkretna iskustva i stavove zaposlenika prema učenju.