Nostalgija

Obožavatelji igre i anime Yu-Gi-Oh ludi za rijetkim kartama! Neke se prodaju i po astronomskim cijenama

Yugioh karte
Yugioh karte Shutterstock AI Generator/Canva
\\folder\galerija Galerija Yugioh karte Yugioh karte Foto: Shutterstock AI Generator/Canva Yugioh kolekcija osam karata - 2 Yugioh kolekcija osam karata - 2 Foto: Bijelo jaje/Screenshot Yugioh kolekcija osam karata - 3 Yugioh kolekcija osam karata - 3 Foto: Bijelo jaje/Screenshot +4 Yugioh kolekcija osam karata - 4 Galerija
Hitno uložiti u karte i prekopati ladice sa starim igračkama

Yu-Gi-Oh započeo je kao serijal mange koji je napisao i ilustrirao Kazuki Takahashi, a objavljen je časopisu Weekly Shōnen Jump između rujna 1996. i ožujka 2004. Radnja prati priču dječaka po imenu Yugi Mutou, koji rješava drevnu Milenijsku zagonetku.

Yugi također stvara kockarski alter-ego ili duh unutar svog tijela, koji mu pomaže riješiti sukobe u raznim igrama. Manga je zapravo započela medijsku franšizu koja uključuje više obrada manga i anime serija, kartašku igru i brojne videoigre.


 

Kako to obično i biva, djeca koja su nekada željno iščekivala Yugijeve avanture, sada su nešto odraslija, a svoje novce i vrijeme vole trošiti na omiljenog junaka iz djetinjstva. Tako i na skupljanje rijetkih Yu-Gi-Oh karata, koje može biti zabavno, ali i vrlo unosno.

Kartaška igra Yu-Gi-Oh postala je jedna od najprodavanijih igara s razmjenjivim kartama svih vremena, s milijunima prodanih karata i igračima koji sudjeluju na turnirima i događajima diljem svijeta. Kupnja i prodaja karata nije uopće teška jer se karte mogu pronaći na raznim internetskim oglasima poput onog Bijelo jaje.

Vrijednost najskupljih karata ikada kreće se od 15 tisuća do 2 milijuna dolara, a mnoge druge rijetke karte prodaju se za stotine ili tisuće dolara.

Jedna od najvažnijih stvari koja određuje vrijednost Yu Gi Oh karte je rijetkost. Što je karta rjeđa, to je unosnija. Karte su klasificirane kao uobičajene, super rijetke, ultra rijetke, tajne rijetke i Ghost rijetke. Najvrjednije karte obično imaju najveću razinu rijetkosti.

Na primjer, karta "Black Luster Soldier" bila je jedinstvena nagradna karta stvorena 1999., u prvoj godini postojanja karata, što je čini jednom od najstarijih i najrjeđih karata koje postoje. Slobodno provjerite neke od karata koje imate kod kuće jer možda spavate na velikom bogatstvu.

Možda vam se trošenje novca na karte čini nelogično, ali uz njih dobivate komade pop-kulture, a kasnije možete zaraditi i na prodaji.