Report

Ovo matematičko pitanje zbunilo je sve koji su ga pokušali riješiti! Koji je odgovor zapravo točan

matematičke formule napisane na crnoj podlozi
matematičke formule napisane na crnoj podlozi Foto: unsplash.com
Zbunjujuća matematička zagonetka otisnuta na kartici za igru ​​rasplamsala je raspravu na društvenim mrežama jer se čini kako je točan odgovor, ponuđen na stražnjoj strani pitanja, netočan.

Čini se kako ovo nije slučaj trik pitanja, već je kreator postavio netočan odgovor kao pravi. Rješenje na poleđini kartice ,potpuno je pogrešno, što znači da je ovo vjerojatno jednostavan slučaj ljudske pogreške. Evo o čemu je riječ.

This riddle doesn’t make sense.
byu/IdiotBearPinkEdition inmildlyinfuriating

Korisnik Reddita objavio je karticu s pitanjem „Započnete li pisati sve brojeve od 0 do 75, koliko biste puta napisali broj 5?“, uz opis kako zagonetka nema smisla. Naime, ponuđeni odgovor je devet, koji ne samo da nije točan, već je zanimljivo pogrešan. Točan odgovor je 18, ali ako brojite samo brojeve s 5 na poziciji „jedinica“, dobili biste 8, što još uvijek jednu peticu kratko od 9.

Netko na Redditu pretpostavio je da bi trik u zagonetki trebao bilo da 55 ima dvije petice, a ne samo jednu. To bi objasnilo pogrešan odgovor koji se nudi kao točan. Ipak, stvar je u tome što ovaj format zagonetke nikada neće biti točan s ovakvim formatom odgovora. Svaki raspon brojeva koji uključuje „xx“ oblik broja, poput 44 ili 55, također uključuje cijeli dio skupa brojeva 40 ili 50, gdje svaki broj sadrži tu znamenku.

matematičke formule napisane na crnoj podlozi tablica s brojevima u kojoj su označeni višekratnici broja 5 Foto: idesh.hr

Dakle, nešto jednostavno nije u redu sa zagonetkom, a nitko je nije uhvatio pri kontroli kvalitete.

Mnogi su korisnici Reddita primijetili kako je pitanje namijenjeno općpj publici, a ne za super matematičku publiku, jer „brojem“ se može puno širi brojevni skup. Zajedljiva osoba (koja sigurno nisam ja) rekla bi vam da postoji beskonačno mnogo mogućih petica u rasponu brojeva od 0 do 75.