Report

Saznajte zašto bokserice imaju rupu sprijeda! Koja je svrha dizajna

tri različite vrste bokserica kako se suše na špagi u dvorištu
tri različite vrste bokserica kako se suše na špagi u dvorištu Foto: Canva
Možda se nikada niste pitali čemu služi otvor na boksericama. Možda ste pomislili da je to zbog lakše odlaska na WC, no tko zapravo koristi tu rupu zbog tog razloga? Sada vas sigurno zanima o čemu je zapravo riječ, a niste jedini.

To je pitanje redovito na Googleu, Redditu i Quori i puno je ljudi zaintrigiranih podrijetlom. Neki su stilovi donjeg rublja uklonili rupu tj. šlic, ali još uvijek postoje proizvođači koji koriste i takav dizajn. Zapravo, ako su bokserice vaš izbor donjeg rublja, sigurno imate bar jedan par koji ima rupu ili šlic sprijeda.

Brendovi tvrde kako je svrha šlica da olakšava mokrenje dok nosite bokserico, no neka istraživanja pokazuju kako većina muškaraca uopće ne koristi šlic pri odlasku na WC. Da je stvarno tako taj bi model trebao otići u zastaru, no postoji još jedan razlog iza dizajna.

Kako i sve ostalo, donje rublje se kroz povijest mijenjalo. Tako današnje moderno donje rublje ima svojevrsni pretinac koji strši od nogavica bokserica i tako pomaže pri konturi privatnog područja. U prošlosti bokserice nisu bile tako dizajnirane, zato je šlic služio sličnoj svrsi.

Novi dizajn bokserica daje muškarcu više definicije, udobnosti, podrške i slobode, tako da je rupa nosi puno važniju ulogu od same pomoći od odlaska na WC. Definicija, udobnost, sloboda i potpora ključni su atributi dobrog para bokserica.

Iako neki tipovi na Redditu smatraju da je to beskorisni dodatak jer bi radije nosili sigurniji par bokserica, u kojima ne postoji rizik od otkrivanja muškosti.