Sexy

Vječita borba! Koliko je posto šanse da mi cura zatrudni s „pull out“ metodom?

Pull out
Pull out Foto: Folder.hr
Ako se oslanjate na metodu izvlačenja kao super kontracepciju ili razmišljate o njoj, čitajte dalje kako biste saznali što može poći po zlu i zašto to vjerojatno nije dobra ideja.

Metoda izvlačenja penisa (pull out) iz rodnice prije ejakulacije je, valjda, najpoželjniji i najkorišteniji oblik zaštite. U teoriji to savršeno funkcionira, ali ima više toga što biste trebali uzeti u obzir.

Može li moja partnerica zatrudnijeti s „pull out“ metodom?
– Naravno.

Iako je istina da su šanse za trudnoću veće tijekom ovulacije vaše parnerice, to ne znači da ona ne može zatrudnjeti i ako nema ovulaciju. Damn, stvarno stalno moraš paziti!

Pull out Spermij Foto: Shutterstock

Spermiji mogu živjeti u tijelu vaše izabranice čak sedam dana. Čak i ako žene nemaju ovulaciju tijekom seksa, a ako u njezinom reproduktivnom traktu ima spermija, trudnoća se može dogoditi onda kada bude ovulacija.

I ono najbitnije!

U istraživanju, koje navodi portal Healthline, stoji da u 96% slučajeva „pull out“ metoda sprječava trudnoću. Ipak, procjenjuje se da će 18% parova koji koriste ovu metodu, začeti dijete već u prvoj godini. To je u velikoj mjeri zato što se muška glava gore i dolje dosta teško koordinira, savršeno izvlačenje se jednostavno mora vježbati! Jelda?

Pull out Par Foto: Shutterstock

Sve je super i sve je za pet, ALI treba uzeti u obzir i predejakulaciju (DA, stručnjaci kažu da se može zatrudnjeti i od pre-cuma). Pre-cum je još jedan rizik, bistra tekućina koju penis oslobađa kada se osoba seksualno uzbudi. Većina muškaraca oslobađa samo malu količinu i obično ne sadrži spermu. Ali stanice sperme koje se zadržavaju u mokraćnoj cijevi, uslijed nedavne ejakulacije, mogu se pomiješati s pre-cumom.

Općenito, metoda izvlačenja nije baš pouzdana osim ako se ne izvuče na vrijeme i ako postoji iznimna kontrola ejakulacije. A čak i tada stvari mogu krenuti po zlu, ali nemojte se obeshrabriti – sve je okej!

Izvor: Healthline