Viralno

Ne možete zavarati internet – otkrila je grešku u Prijateljima, nitko ne zna otkud ovaj lik

Screenshot_1
Screenshot_1 Foto: Tik Tok Screenshot

Postoje samo dvije najmasovnije fakcije fanova kada su u pitanju televizijske serije. Prva ima i ime – nazivaju se trekkieji, obožavaju sve što ima veze sa Star Trekom, kupuju i šiju kostime, odlaze na konvencije i poprilično su aktivni kako bi održali kult djela Genea Rodenberryja živim. Druga najmasovnija fakcija voli Prijatelje i oni ne idu nigdje i ne rade ništa nego neprestano gledaju reprize, toliko učestalo da već uočavaju i greške u scenama. S vremena na vrijeme posjete nekakav pub kviz s temom Prijatelja gdje se uzrujaju jer se nisu mogli sjetiti kakvu je kavu pila Rachel u sedmoj epizodi treće sezone.

No dobro… Kad smo već spomenuli greške, jedna obožavateljica je skužila grešku u osmoj sezoni u epizodi The One in Massapequa. Ross i Monica posjećuju zabavu u čast 35 godina braka svojih roditelja. U jednom trenutku njihov otac Jack Geller više nije Jack Geller nego neki lik s naočalama. Što se dogodilo?

@bronniiieee

Who is THAT? #friendstok #tvbloopers #tvblooperfound #whoknew #trending #viral #fyp #foryou #xyzcba

♬ There goes the crackhead – Matthew Daniel Gordon

TKO JE TO???

Screenshot_1 friends tik tok Foto: Tik Tok Screenshot

Objašnjenje je jednostavno – statist je uskočio umjesto Jacka, u montaži su krivo namontirali.

Neki mediji kažu da je objašnjenje vrlo jednostavno. Naime, epizode za TV su snimane u omjeru dimenzija slike 4:3, a digitalnom restauracijom su prepravljene na omjer 16:9. To nikako ne može objasniti potpuno drugog lika u kadru, to jedino može značiti da u rubovima kadra vidimo više stvari nego ranije – što ovdje nije slučaj. Tako smo došli do zaključka da su mediji preuzeli objašnjenje iz jedne druge pogreške, točnije ove sa nekom drugom osobom u kadru koja nije Rachel.

I tako, dragi nam prijatelji kojima se gledaju samo Prijatelji, ovo bi moglo biti iduće pitanje na nekom pub kvizu kada ih dopuste.