Viralno

Ovo cjepivo uzrokuje rast penisa i duže erekcije – I sve ostale lažne nuspojave

medicina shot doktor
medicina shot doktor Foto: Unsplash Idesh Edit
Tema cjepiva je dosta osjetljiva u ovo vrijeme dostupnosti informacija kada vam medicinski autoriteti kao što su Dejan Lovren, Ivan Pernar i Toni Cetinski dijele savjete. Većina ljudi čita samo bombastične naslove, selektivno hraneći svoje teorije zavjera usprkos onom što stvarni medicinski autoriteti govore. Neki korisnici interneta odbijaju racionalan pristup i radije biraju svoju verziju stvarnosti. Dijele se članci upitne kvalitete i upitnih izvora koji ističu kobne nuspojave za tijelo, pa čak i smrt.

Upravo zato su neki internetski šaljivdžije odlučili započeti novu liniju dezinformacija o nuspojavama cjepiva. Te nuspojave su redom pozitivne, a čak se ozbiljno raširilo i vjerovanje da Pfizerovo cjepivo uzrokuje rast penisa i duže erekcije. Žao nam je što je do ovog moralo doći, ali možda se u rat protiv dezinformacija treba otisnuti oboružan – drugim dezinformacijama?

Ionako znamo da samo geekovi provjeravaju činjenice i izvore, titule govornika i istinitost tvrdnji. Zašto bi običan puk to trebao? Pa sve piše na internetu, a svaka cenzura opasnih mišljenja je zapravo cenzura slobode govora iza koje stoje Bill Gates, reptili ili reptil Bill Gates.

Nemojte širiti ove dezinformacije, nije etično i nema smisla dodavati ulja na vatru i povećati ionako preveliku buku u online okolišu, ali imate pravo biti zabavljeni.