Viralno

Ovo je čovjek koji je godinama pio isključivo Pepsi – i to tridesetak limenki dnevno

Andy Currie sa svojih 30 limenki Pepsija
Andy Currie sa svojih 30 limenki Pepsija Foto: Twitter screenshot
Svi volimo ponekad popiti omiljeno gazirano piće, neki od nas više, neki manje, ali ovaj čovjek je toliko volio Pepsi da je tijekom 20 godina svaki dan pio po 30 limenki ovog gaziranog pića. Na godišnjem nivou ta ga je ovisnost koštala 8 500 dolara, odnosno oko nevjerojatnih 60 tisuća kuna.

Procjenjuje se da je popio oko 219 tisuća limenki Pepsija, što je ekvivalentno količini osam tona šećera. Gospodin kojemu je ovo pošlo za rukom zove se Andy Currie, a tvrdi kako je oduvijek volio okus hladnog Pepsija, na koji se navukao vrlo rano. Otkrio je također da je dnevno trošio 180 kuna na gazirano piće. Da je toliki novac svakog dana stavljao sa strane mogao je tijekom tih 20 godina promijeniti nekoliko sasvim solidnih auta.

Kada je njegova težina premašila 120 kilograma, Currie je shvatio da mu je potrebna promjena. Liječnici su ga upozoravali da postoji mogućnost razvijanja dijabetesa što ako nas pitate je suludo. Nij ne toliko tvrdnja da će Currie oboliti od dijabetesa. Uz propisanu dijetu, Currie je uspio skinuti 13 kilograma, ali i dalje je nastavio sa pijenjem Pepsija. To je jednostavno bila jače od njega.

U nemogućnosti da se skine s te ovisnosti okrenuo se alternativnim rješenjima. Kontaktirao je hipnotizera iz Londona Davida Kilmurryja, koji je ustanovio da Currie ima narušen odnos sa hranom koji se razvio u obijesno pijenje Pepsija. Ako nas pitate za takvu dijagnozu ne treba biti stručnjak, ali terapija je očito pomogla Currieu jer ga je Kilmurry izliječio nakon samo jedne online seanse . Čak se i hipnotizeri služe modernom tehnologijom.

Kako god bilo, Currie je po prvi puta pio vodu nakon dva desetljeća konzumacije Pepsija. U četiri tjedna izgubio je dodatnih 14 kilograma i za sada još uvijek nije dobio poriv za ponovnim kušanjem omiljenog mu gaziranog napitka.

Iz ove priče možemo usvojiti brojne lekcije, ali ona najvažnija je “prestanite piti kalorije”. I ako baš želite smeđe, slatkaste, gazirane napitke, pijte verzije s umjetnim zaslađivačima, pomoći će vam da utažite žeđ i želju, a istovremeno ćete preskočiti velike količine šećera koje se lako nagomilaju ako ne pazite.