Viralno

Pripravnički posao stoljeća – 6 tisuća kuna mjesečno za testiranje trave

A
A Foto: Youtube Screenshot
Pripravništvo je dosta širok pojam. Negdje ćeš samo ići u pekare po peciva i kavu, a negdje ćeš stvarno nešto i naučiti. Ovaj oblik pripravništva o kojem sad pišemo možda neće biti toliko primjenjiv u stvarnom svijetu.

Naime, umjesto raznošenja kave ili pošte, sretni pripravnik (ili smireni, ovisno o sortama) će zaraditi gotovo 1000 dolara mjesečno samo da testira kanabisne pripravke.

Emjay je služba za dostavu kanabisa (čitaj: legalni dileri) i nude pripravničku poziciju za nekog tko je voljan recenzirati sve moguće proizvode na njihovoj stranici – od cvjetova, ediblesa, čajeva i ostalih proizvoda. Očekuje se da osoba poznaje kulturu kanabisa (i duvanja), što potrošači žele, a i da zna baratati riječima.

Na websiteu je više od 600 proizvoda, ovo je dosta odgovorna pozicija. Plaćaju 15 dolara po satu, a netko je odradio matematiku i izračunao da za 64 sata mjesečno možeš zaraditi 960 dolara. Vrh. Osim plaće, dobiješ i zaposlenički popust. Nažalost – ništa od ove savršene prilike za nas. Traži se stanovnik Kalifornije koji živi u području Los Angelesa ili San Diega.

Ako nas ikad na našim prostorima iznenadi legalizacija, možda bude ovakvih pozicija i kod nas.