Grad smeća
Grad smeća Foto: Facebook/Screenshot

Žive okruženi smećem, pogledajte kako izgleda život u ovom selu.


Kairo je sa svojih 20 milijuna stanovnika jedan od najvećih gradova na svijetu pa se glavni grad Egipta mora nositi i sa zanimljivim problemima. Jedan od takvih problema je i količina otpada koju proizvodi glavni grad, a nuspojava je ''Grad smeća''.

Selo Mokattam dobilo je taj nadimak jer stanovnici još od 1940-ih godina skupljaju smeće iz Kaira kako bi ga reciklirali. I dok većina poduzeća koja se bave skupljanjem otpada uspje reciklirati svega 20 – 25 posto otpada, stanovnici Mokattama uspiju reciklirati oko 80 posto prikupljenog smeća.

Kako se ovim poslom bave već generacijama, neke obitelji specijalizirale su u recikliranju određenih vrsta otpada pa dolazi do podjele rada i vrlo efikasnog procesa recikliranja u kojem sudjeluje većina od oko 20.000 – 30.000 stanovnika ''Grada smeća''.

Kako izgleda proces recikliranja, ali i svakodnevica u ovom mjestu svakako pogledajte u videu koji kruži društvenim mrežama, a koji prenosimo u nastavku.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju