Čudne li odgojne metode

Otac naredio sinu da ga izudara štapom: Tata je, sine, kriv što se loše ponašaš u školi, kazni tatu!

Za razliku od većine, ovaj je otac zbog lošeg djetetovog vladanja odlučio kazniti sebe, a ne sina (FOTO: Screenshot)
Za razliku od većine, ovaj je otac zbog lošeg djetetovog vladanja odlučio kazniti sebe, a ne sina (FOTO: Screenshot)
Na kome leži krivnja ako se djeca ne znaju ponašati? Na roditeljima ili mališanima? Ovaj je otac najprije pošao od sebe.

Ne znamo kako ste prolazili u djetinjstvu kada biste nešto zabrljali, jesu li vas roditelji fizički kažnjavali zbog počinjenih grijeha i kakvog je to imalo učinka, ali zato znamo da se sa ovako čudnovatom odgojnom metodom još uvijek nismo susreli.

Naime, jedan je Kinez šibu upotrijebio na vlastitim leđima, i to ispred očiju sina koji se iz škole vratio ukoren zato što je uhvaćen kako se pod satom igra na mobitelu.

Štoviše, razočaran time kako ga je odgojio, otac je tražio od djeteta da izvrši kaznu. Međutim, budući da ga sin nije imao snage izudariti, gospodin se - istukao sam!

"Jesam li te tako odgajao? Učio sam te, učio, ali očito ne i naučio", grmio je dnevnom sobom otac, kojeg je iz takta izbacilo i to što mu je sin pokušao slagati tvrdnjom da mu je profesor odobrio mobitel na nastavi.

"Moj grijeh, moj grijeh, moj grijeh. Tata će ovaj put podnijeti kaznu, ali sljedeći... sljedeći puta će se ovaj štap savijati preko tvojih leđa", vikao je taj muškarac dok ga je dijete kroz suze preklinjalo da stane.