Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dobro pogledajte snimku i pokušajte dokučiti koja je njihova tajna.


Društvenim mrežama kruži snimka obuke u kojoj vatrogasci pokazuju kako je zapravo lako razbiti automobilsko staklo. Oni se tom metodom služe za spašavanje života, no mnogi su se odjednom zabrinuli jer se čini da je automobilsko staklo vrlo lako razbiti i provaliti u auto, a instrukcije se nekontrolirano šire društvenim mrežama.

Vezani članci Brutalna zima Zima može biti brutalna, a oni su to osjetili na svojoj koži Zanimljivi prizori Što vidite na ovim prizorima? Zabilježili optičke varke i druge zanimljivosti koje su zavarale gledatelje

No drugi su primijetili da nije sva baš tako kao što se čini na snimci jer je automobilsko staklo još uvijek poprilično otporno, a vatrogasci se malo šale s gledateljima. Naime, iako video sugerira da je za razbijanje stakla dovoljno samo pokucati na pravo mjestu, dobro pogledajte ruku lijevog vatrogasca u trenutku kad se staklo razbije.

 

 

Zaključak je da vatrogasci koriste posebne rukavice koji imaju alat za razbijanje stakla sličan onome koji se može naći u autobusima, a koji omogućuje jednostavno razbijanje stakla uz minimalnu primjenu sile.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju