Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gali su uspješno pobijedili Koronavirus, a sada je red na nama.


Asterix i Obelix ponovno su se našli u žiži zbivanja jer društvenim mrežama kruže ilustracije iz stripa objavljenog u listopadu 2017. U tom izdanju Asterix i Obelix sudjeluju u velikoj trci preko cijele Italije koju je organizirao Cezar kako bi demonstrirao kvalitetu talijanskih prometnica.

Vezani članci Najgori mobiteli - 8 Najgori mobiteli u povijesti? Konkurencija je velika, provjerite za koga navijate Loš dan Ako mislite da nemate sreće, pogledajte kako je tek njima

Jedan od favorita utrke je vozač koji se zove Koronavirus pa su mnogi pomislili da je strip predvidio bolest, no naziv koronavirus je naziv grupe virusa u koju se ubrajaju i MERS i SARS te se koristi od 60-ih godina prošlog stoljeća. Koronavirusov suvozač dobio je ime iz svijeta mikroba - Bacillus, tj. Bacil.

Iako Asterix i Obelix nisu predvidjeli koronu, uspješno su pobijedili Koronavirus pa mogu biti inspiracija svima nama koji se još uvijek borimo protiv njega. Inspirativne prizore iz stripa možete pogledati u nastavku.

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju