Kuhari u kuhinji
Kuhari u kuhinji Foto: Flickr/stu_spivack

Kuhari tvrde da je loše restorane moguće uočiti iz aviona, a ovo su neki od njihovih savjeta.


Korisnik Reddita postavio je pitanje kuharima na koje stvari posjetitelji trebaju obraćati pozornost kako bi izbjegli loše restorane. Korisnici Reddita velikodušno su podijelili svoja mišljenja, a neki od njih predstavili su se kao kuhari.

Vezani članci Vještine Kako je to moguće?! Ljudi mogu sve što požele, a ovo su najbolji dokazi Divlje životinje Kakvo divljaštvo! Ovim životinjama ne želite se naći preblizu unatoč tome što ste vidjeli u crtićima

Njihove savjete prenosimo u nastavku, pa provjerite mogu li pomoći i vama u odabiru kvalitetnih restorana.

  • ''Jedan od najvažnijih faktora je miris restorana. Ako osjetite kiseli miris ili miris sredstva za dezinfekciju – izbjegavajte restoran!''
  • ''Možda se čini nasumično, ali ako restoran ima akvarij, dobro ga pogledajte. Ako je čist, znači da je i kuhinja čista''
  • ''Prljavi toalet znači prljavi pod i prljavu kuhinju''
  • ''Velika ponuda znači da je hrana ili smrznuta, unaprijed kuhana ili podgrijana. U svakom slučaju - nije svježa''
  • ''Tepih je loš znak. Smanjuje buku i nije sklizak, ali to je jedna od najodvratnijih stvari koju sam vidio u restoranu. Usisavanjem se može postići samo minimum higijene''
  • ''Kruh je bitan. Mora biti kvalitetan. Ako ne mogu napraviti kvalitetan kruh, ne mogu ni ostalu hranu. Niti jedan kuhar s pola mozga ne štedi na kvaliteti kruha''
  • ''Ako osjetite snažan miris morske hrane, to znači da nije svježa. Svježi morski plodovi nemaju snažan miris, on se razvije s vremenom''
  • ''Ako vidite mnogo ostataka hrane na tuđim tanjurima – bježite!''
  • ''Ako čujete preporuku za restoran u kojem je najbolja stvar pogled, hrana će biti loša. Ozbiljno, svaki put kada sam radio ili jeo negdje s 'veličanstvenim pogledom', hrana je bila preskupa i loša''
  • ''Znate da ste u lošem restoranu ako vas nitko ne pozdravi pri ulasku i izbjegava vas pogledati u oči''
  • ''Nemoguće je da bife zadovoljava higijenske standarde, koliko god se vlasnici trudili. Bilo da je riječ o salatama, desertima, toplim jelima, predjelima ili bilo kojoj drugoj vrsti hrane u velikim posudama kojoj ima pristup velik broj ljudi''
  • ''Generičke slike u meniju znak su lošeg restorana, kao i jeftin pribor za jelo''

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju