Selfie na Facebooku policiji otkrio ubojicu, odgovor je ležao u detalju na ovoj fotografiji

Premda im je krunski dokaz čitavo vrijeme stajao ispred nosa, istražitelji su izgubili dosta vremena na krive tragove.


Cheyenne Rose Antoine, 21-godišnjakinja iz kanadskoga Saskatoona, osuđena je u ponedjeljak na sedam godina zatvora zbog ubojstva najbolje prijateljice Brittney Gargol. Tako je okončan slučaj u kojemu je policija do počinitelja došla zahvaljujući dvije godine staroj fotografiji koja je čitavo vrijeme stajala na Facebooku.

Naime, Antoine je još od ubojstva počinjenog u ožujku 2015. godine svijetom slobodno šetala, a rešetaka ju je naposljetku stajao zajednički selfie objavljen na Facebooku nekoliko sati uoči umorstva.

Istražitelji su na toj fotografiji, i to nakon dugog lutanja i posjeta slijepim ulicama, napokon uočili remen kojim je žrtva zadavljena, isti onaj koji su pronašli na mjestu stravičnog zločina. 

Antoine je tijekom suđenja priznala ubojstvo, ali i istaknula da se ne sjeća samog čina budući da su Gargol i ona uoči fatalne svađe previše popile.

Govoreći o tome zašto je istraga dugo trajala, kažimo da je nekoliko sati nakon što je usmrtila prijateljicu Antoine na Facebooku objavila status u kojem je, tobože jako zabrinuta, upitala zna li netko gdje se nalazi Gargol, a u jednom je trenutku navodno na toj društvenoj mreži napisala i kako se nada da će pronaći ubojicu u želji da skine sa sebe bilo kakvu sumnju.

Policiju je ujedno čitavo vrijeme navodila na krive tragove, pa je tako istražiteljima ispričala da je Gargol otišla u nepoznato s nekim muškarcem kojeg su slučajno upoznale u jednom lokalu.

Što će, policija se potom dala u potragu za “fantomom”, no agoniju i gubljenje vremena je napokon prekinula neimenovana djevojka koja je policiji dojavila da joj se Antoine odmah nakon ubojstva povjerila što je učinila.

Istražitelje je ta informacija napokon usmjerila na pravi put, a pregled fotografija na društvenim mrežama im je omogućio da pribave krunski dokaz.