Tko bi ovo "popušio"?

Stvarno, dečki?! Policajci ustvrdili da su pola tone zaplijenjene marihuane pojeli miševi

Miša mu maloga (FOTO: Ilustracija)
Miša mu maloga (FOTO: Ilustracija)
Forenzičari su se dobro nasmijali kada su čuli izgovor, pa ostaje pitanje je li marihuana preprodana ili je nestala kao posljedica nemara.

Osmero argentinskih policajaca otpušteno je iz službe nakon što su ustvrdili da su miševi pojeli više od pola tona zaplijenjene marihuane. Skandal je otkriven tijekom inspekcije policijskog skladišta u Pilaru, smještenom šezdeset kilometara od Buenos Airesa, u kojem je dvije godine ležalo više od šest tona kanabisa.

Da nešto sa zalihama zaplijenjene robe nije u redu, prvi je primijetio policijski povjerenik Emilio Portero, koji je o slučaju obavijestio Službu za unutarnju kontrolu.

Vaganjem je utvrđeno da je od šest tona preostalo 5,460 kilograma, pa je sjena sumnje odmah pala na Porterova prethodnika Javiera Speciju, koji je poziciju napustio u travnju 2017. godine.

Specia je uz ostale osumnjičene kolege ponudio odgovor da su marihuanu pojeli miševi, što su odmah kao mogućnost pobili policijski forenzičari.

Prema njihovu tumačenju, miševi ne mogu zamijeniti marihuanu za hranu, a da im je nekim čudom to čak i pošlo za zubićima, u skladištu bi bilo pronađeno more njihovih lešina.

Sud će tijekom svibanjskih saslušanja pokušati utvrditi jesu li policajci marihuanu preprodavali ili je nestala kao posljedica nemara, a Speciju povrh svega očekuje i istraga vezana uz ostvarene prihode u 2017. godini.