Nema milosti

Zalijevala muškarce po međunožju jer sjede raširenih nogu

Anna Dovgalyuk (Foto: Screenshot/YouTube)
Anna Dovgalyuk (Foto: Screenshot/YouTube) Foto: Screenshot/YouTube
Cura je odlučila stati na kraj muškarcima koji uzimaju previše mjesta u javnom prijevozu i naljutila internet.

Anna Dovgalyuk (20) iz Rusije odlučila se na drastičan potez u borbi protiv fenomena poznatog kao manspreading. Manspreading je naziv za pojavu muškaraca koji na javnim mjestima zauzimaju previše mjesta raširenim nogama. Iako je definicija pomalo labava, obično se odnosi na muškarce koji svojim raširenim nogama zauzimaju više od jednog sjedećeg mjesta i tjeraju ljude oko sebe da se skupe do granice nelagode.

Mlada Ruskinja snimila je video u kojem odlučno staje na kraj takvim muškarcima i zalijeva im međunožje mješavinom vode i izbjeljivača na liniji podzemne željeznice u St. Petersburgu. Reakcije muškaraca bile su očekivano burne, no studenticu prava to nije spriječilo da nastavi sa svojom misijom.

Anna kaže da je ciljala međunožje "kako bi svima odmah bilo jasno koji dio tijela je odgovoran za takvo ponašanje" te da video posvećuje "svima onima koji moraju trpjeti takvo ponašanje muškaraca koji žele demonstrirati svoj mačoizam u sredstvima javnog prijevoza".

Njezin video za sada na YouTubeu ima oko tri milijuna pregleda i oko 2700 simpatizera te 59.000 onih kojima se video ne sviđa. Komentari povrijeđenih muškaraca ispod videa variraju od onih koji smatraju da bi zbog svojeg postupanja trebala biti izbačena s pravnog fakulteta, pa do onih koji njezin performans smatraju terorizmom i napadom kemijskim oružjem.

Neki su je u komentarima pozvali da takvo nešto isproba u podzemnoj željeznici New Yorka jer će tamo "dobiti što zaslužuje", a video koji je muškarce na YouTubeu doveo do ruba plača možete pogledati u nastavku.