Riđa (Foto: Screenshot/YouTube)
Riđa (Foto: Screenshot/YouTube) Foto: Screenshot/YouTube

Ruski kirurg uspio je spasiti život mački koja bi inače bila uspavana.


Ruska mačka Riđa u siječnju je završila na temperaturi od -40 stupnjeva, pa je zbog ozeblina izgubila šape. No čini se da ova priča ipak ima sretan kraj jer su se u ruskim medijima pojavile snimke mace koja hoda s protezama od titanija.

Vezani članci Voda Prirodni fenomen ostavio ga bez riječi, voda je izgledala zaleđeno dok je nije dodirnuo Miš Bojite se miševa? Muž i žena pokušali otjerati miša iz kuće pa ostali u šoku kad su vidjeli što je izveo

Mačka je pronađena sa smrznutim šapama, a gangrena joj se razvila tako brzo da su joj šape morale biti amputirane. Donedavno je bila posve uobičajena praksa da se takve životinje jednostavno uspava, no njezini vlasnici nisu je se htjeli odreći.

Svojeg ljubimca odveli su u veterinarsku kliniku u Novosibirsku koja je specijalizirana za izradu umjetnih udova. Liječnici su nakon pregleda procijenili da mogu pomoći mački i izradili su joj umjetne šape koje su povezane s kostima i kožom. ''Dio šape koj ulazi u tijelo je spužvast pe će u njemu moći izrasti koštano tkivo'', pojasnio je kirurg Sergej Gorškov.

''Postigli smo dojmljive rezultate i ovo je vjerojatno prva bionička mačka na svijetu'', pohvalio se kirurg, a prenosi Siberian Times. Iako je pred mačkom period prilagodbe, vlasnici su radosno podijelili snimke na kojima mačka već pokagano korača čak i svijetom izvan doma. Snimke bioničke mace možete pogledati u nastavku.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju