Mix

JOŠ JEDAN HIT? Marvel nas upoznaje s novim superjunakom u traileru za seriju Moon Knight

Moon Knight
Moon Knight Youtube Screenshot
\\folder\galerija Galerija Moon Knight Moon Knight Foto: Youtube Screenshot Još malo ludog smijeha među izmučenim superjunacima Još malo ludog smijeha među izmučenim superjunacima Foto: Folder.hr Dosta nam je Thora Dosta nam je Thora Foto: Folder.hr +4 Znamo kako ti je Galerija

Sopranosi, The Wire i HBO su nam redefinirali serije i uveli ih u novo razdoblje, kasnije su ponovili slično s Game of Thrones, ali sada Disney dolijeva novca na vatru te nas uvodi u razdoblje serija-blockbustera. Počelo je s Mandalorianom, a nastavilo se sa Marvelovim serijama. Nakon WandaVisiona, Falcona i Winter Soldiera, Lokija i Hawkeyea dobivamo nešto posve novo – junaka s kojim se dosad nismo uopće susreli u MCU-ju ili na ekranima uopće. Ovo je hrabro i podsjeća nas na serijsku verziju Čuvara galaksije koji su postali hitčina.

Marvel i Disney su nas počastili trailerom za seriju Moon Knight oko koje smo se itekako uzbudili kada smo saznali da je glavnu ulogu dobio Oscar Isaac. Studio nije nimalo štedio, veliki budžet za seriju diže ljestvicu onog što serije jesu.

Morate vidjeti trailer.

U traileru se suptilno provlači glazbena podloga – glazbeni hit Kid Cudija Day N Night, a glavni lik prolazi kroz zbunjujuće i zastrašujuće prizore za koje nije siguran pripadaju li stvarnosti ili snovima. Marc Spector je bivši vojnik koji pati od disocijativnog poremećaja identiteta, a jedna od njegovih ličnosti je egipatski bog Mjeseca Khonshu. Marc se bori s mentalnom bolesti, miješaju mu se slike, a gubi se u vlastitom životu. Trailer nas je itekako podsjetio na FX-ovu seriju Legion koja je pratila jednog od prvih X-Mena u balansiranju između stvarnosti i bizarnih, morbidnih, dezorijentirajućih slika. Toga će biti i ovdje.

Tko je uopće Moon Knight?

U Eternalsima smo vidjeli Marvelovu verziju Supermana u Icarusu kojeg je utjelovio Richard Madden, čak se i spominje Superman u samom dijalogu, a Moon Knight nam je prilika da vidimo i Marvelovu verziju Batmana.

Moon Knight je plaćenik koji crpi snagu iz Mjeseca. Često ga se uspoređuje s Batmanom – obojica su poduzetnici s brdom love, a tom lovom si kupuju igračke kako bi se učinkovito borili protiv zločina. Obojica su vrhunski detektivi i koriste gadgete, ali Moon Night ima supermoći za razliku od Brucea Waynea.

U seriji će glumiti i Ethan Hawke koji je pristao na ulogu upravo zbog Isaacovog angažmana. Očito je da je Hawke glavni negativac, a ako scenarij bude dobar – mogli bismo dobiti zlikovca kakvog priželjkujemo već neko vrijeme u Marvelovom svemiru. Killmonger i Thanos nam nisu dovoljni.

Zasad nismo sigurni koliko Moon Knight ima veze s MCU-om, ali se veselimo otkrivanju.

Serija stiže na Disney+ 30. ožujka ove godine.