Jeste li znali?

Jeste li ikad izgubili auto na parkiralištu? Ovaj trik znatno povećava domet daljinskog ključa

Daljinski ključ
Daljinski ključ Foto: TikTok/Screenshot
Jednostavan trik zvuči predobro da bi bio istinit, no mnogi su ga isprobali i sami.

Daljinski ključevi obično mogu pomoći ako ste zagubili automobil na parkiralištu, no njihov ograničeni domet može izazvati probleme na velikim parkiralištima. Društvenim mrežama širi se trik koji koji može povećati domet daljinskog i tako olakšati pronalaženje automobila.

U videu objavljenom na TikToku demonstrira se učinak vode na signal koji odašilje daljinski ključ, a kako je ljudsko tijelo rezervoar vode, i ono može poslužiti u škripcu. Kako bi se povećao domet radiosignala koje odašilje daljinski, dovoljno ga je prisloniti uz glavu, a voda u mozgu odradit će ostatak posla.

Ovaj trik zvuči nevjerojatno pa su ga mnogi testirali i ustanovili da stvarno djeluje na određenim daljinskim ključevima, jednako kao i boca vode. Demonstracije možete pogledati u nastavku pa provjerite imate li i vi ključ na koji djeluje ovaj trik.

 

@museumofscience Ever lost your car in a crowded parking lot?🚗❓@alexdainis has a #science hack that will help you find it in no time. #sciencetok #radiowaves #physics ♬ original sound - Museum of Science