Mix

Prije 27 godina šokirao je svijet. Gdje je danas i što radi NFL bog, O.J. Simpson?

O.J. Simpson
O.J. Simpson Foto: Shutterstock
Profesionalni sportaš i povremeni glumac prije točno 27 godina osumnjičen je za ubojstvo bivše supruge Nicole Brown Simpson i njezinog ljubavnika Ronalda Goldmana. 12. lipnja 1994. godine ta tragedija ovila je cijeli svijet u crno, suđenje O.J-u bila je najgledanija stvar na televiziji.

O.J. Simpson O.J. Simpson & Paula Barbieri Foto: Shutterstock

Ljubavna priča Simpsona i njegove bivše supruge, kako su pisali tadašnji mediji, nije bila pretjerana bajka. Naime, činjenice o njegovom agresivnom ponašanju prema Nicole bile su gnjusne, mnogi izvori tvrdili su da ju je O.J. fizički zlostavljao. Međutim, suđenje stoljeća (kako ga mnogi nazivaju), izazvalo je buru dilema i pokrenulo je rasprave o obiteljskom nasilju, rasnoj diskriminaciji te pravima žena općenito u društvu.

O.J. Simpson Suđenje O.J. Simpsonu Foto: Shutterstock

Nakon 8 mjeseci iscrpnog suđenja, porota je donijela presudu da O.J. nije kriv. Velika zvijezda NFL-a je oslobođena svih optužbi, no i dan danas je tema mnogih rasprava – je li ipak on to učinio i izvukao se? Bilo kako bilo, O.J. svoje sedamdesete provodi dosta ležerno, odmara i uživa u svojoj vili, igra golf i provodi vrijeme s obitelji.

Gdje je danas i što radi?

Sports Casting portal prenosi da O.J. danas živi mirnim životom u Las Vegasu gdje se i dalje nalazi pod budnim okom policije. Simpson često organizira susrete na kojima dijeli autograme, osim toga ne sudjeluje pretjerano niti na jednom javnom događanju, ali je zato postao velika zvijezda Twittera na kojem često objavljuje svoje sportske komentare i obavještava pratitelje o svom novom načinu života, „samo misli pozitivino“.

Njegova posljednja objava na Twitteru to i dokazuje, naime vezana je za sportaše i sam NFL. On u toj objavi poziva sve sportaše da obave cijepljenje i da poštuju odluku Svjetske zdravstvene organizacije. „Ako se ne cijepite, a dobijete COVID, nećete biti isplaćeni. Totalno se slažem s tom odlukom“ – kazao je O.J. na svom Twitteru.

Rekonstrukciju ovog nevjerojatnog događaja, suđenja i borbe za slobodu – pogledajte u sjajnoj Netflixovoj seriji “The People v. O. J. Simpson: American Crime Story”. O.J.-a utjelovljuje vrhunski Cuba Gooding Jr., uz njega, tu su sjajni David Schwimmer, Sarah Paulson i John Travolta. Ako vas zanima što se događalo iza kulisa, toplo preporučamo ovu seriju koja je osvojila čak 9 Emmyja.