Restoran Black Madonna obično je bio prepun turista koji su se divili njegovu kubističkom interijeru, ali je zbog pandemije koronavirusa jako pao njihov broj dok se Češka bori s jednom od najvećih stopa zaraze u Europi.
Kreatorica deserta Olga Budnik rekla je da je dobila ideju za vrijeme karantene u proljeće.
"Našla sam fotografiju virusa na internetu i detaljno sam smislila kako napraviti desert - kako napraviti šiljke, kakva će biti boja, i sve sam to pripremila", rekla je ona za Reuters.
Desert je malo manji od teniske loptice, ima čokoladnu koricu, a "šiljci" virusa napravljeni su od bijele čokolade i sušenih malina.
Unutra je krema od pistacija s pireom od malina i malinama u sredini. Ta je delikatesa postigla veliki uspjeh i prodaje se više od 100 komada dnevno, a brojka i dalje raste.
“Koronakriza za nas je značila ogroman pad prometa...", rekao je voditelj marketinga restorana Vojtech Hermanek.
"Istodobno to je bila prilika da se u ponudu stavi kolač u obliku koronavirusa koji je simbol... i pokazuje da nije sve izgubljeno."
Budnik, Ukrajinka koja živi u Pragu posljednjih šest godina, već razmišlja o novom desertu na temu cjepiva protiv virusa koji bi trebao imati okus citrusa i likera. "Bit će tu puno limete s malo alkohola", najavila je ona.