Svatko ima svoju tehniku otvaranja neotvorivih posuda, a bilo to kuhinjska krpa, sirova snaga ili nož, nekada ništa neće pomaknuti taj prokleti poklopac. To je bila realnost u kojoj smo živjeli prije interneta, koji je donio odgovor i na ovaj vječni problem s tri nova načina kako otvoriti i najtvrdoglavije staklenke.
Drugi genijalni način otvaranja tvrdoglavog poklopca, jest pomoću plastične folije. Jednostavno omotate prozirnu foliju oko poklopca staklenke, pritisnete rukom i poklopac bi se trebao dati lako odvrnuti.
Treća je metoda otvaranja pomoću gumice ili elastike. Zategnite gumicu oko poklopca staklenke, a trenje bih vam trebalo omogućiti da puno lakše otvorite poklopac.
Dodatni četvrti savjet je malo opasan. Trebalo bi staviti staklenku pod vruću vodu i pomoću kuhinjske krpe, da se ne opečete, okrenuti poklopac.
Peti savjet vam donosimo mi, a on je rezerviran za ekstremno tvrdoglave poklopce. Naš savjet je, ako sva 4 gore navedena savjeta ne pomažu, jednostavno ste osuđeni da staklenku bacite u najbližu kantu za smeće. Mislimo da stvarno nema drugog rješenja jer bi, gore navedeni potezi, trebali opustiti i najukočeniji poklopac.