Pizza se zove Americana pizza i dostupna je u Ribalta pizzeriji koja je autentična neapolitanska pizzerija na Manhattanu. Zvuči nam čudno, zvuči nam neprivlačno. Kao da pizza sama po sebi nema dovoljno kalorija od tijesta i sira, tu su još i krumpirići.
Pogledaj na Twitteru
Ribalta ispeče ovu pizzu za 90 sekundi. Ljudi koji su imali priliku probati pizzu kažu da je tijesto savršeno prozračno i mekano, umak od rajčice je lagan, a sir je kremast – baš kako i treba. Čak su i hrenovke bile okej, ali krumpirići nisu nikom sjeli.
Pogledaj galeriju i vidi kakvu reakciju imaš – rastu li zazubice ili ne možeš ni gledati?
Otkud ova kombinacija? Vlasnik Ribalte je izjavio kako je ova pizza jako popularna u Napoliju, još od sedamdesetih godina dvadesetog stoljeća, a da ju uglavnom jedu djeca.
Pogledaj na Twitteru
Priča se da su hrenovke prvi put stavljene na pizzu kako bi bile primamljivije njemačkim turistima, a krumpirići se povezuju s Amerikancima pa je sasvim logično da se ova pizza zove Americana.
Pogledaj na Twitteru
Pogledaj na Twitteru