Viralno

Važna pitanja: može li Jerryjev stan u Seinfeldu postojati prema zakonima fizike?

seinfeld stan
seinfeld stan Foto: Youtube Screenshot
Dogodilo mi se neki dan – koračam gradom, pogledam zgradu čiji je jedan kut tupi kut. Znaš ono – više od 90 stupnjeva, znatno više. U tom kutu dva prozora, s jedne strane jedan, s druge drugi. Gori svjetlo kroz oba. Pitam se je li to ista soba, buljim kao najveći creeper u tu zgradu i njezin treći kat. Skužim da nije, u sobi u koju mi pogled dopire je ormar u tom kutu.

Internet muče slična važna pitanja. Samo što ne mozgaju o zagrebačkim stanovima na Zvonimirovoj nego o jednom od najpoznatijih stanova u New Yorku. Blijedi plavi kauč u sredini. Bicikl koji visi na zidu i nikad se ne koristi. Šank s dva barska stolca. Superman negdje u kadru.

U taj stan redovito ulijeće Cosmo Kramer, prvi susjed.

.

Često kapnu i George i Elaine. Naleti i Newman, najgori susjed ikad.

Netko je na Redditu odlučio otkriti tajnu – taj stan ne može postojati u stvarnom svijetu. Nije čak ni toliko stan problem, koliko hodnik ispred stana.

Ulazna vrata stana su nakošena, preko puta je direktno Kramerov stan. Prema položaju Jerryjevih vrata, hodnik koji se proteže uz taj zid ne može postojati.

To ti naprave ljudi na Redditu koji imaju previše vremena za ovakve misli. Unište ti najdražu seriju. Nama nisu, mi biramo prihvatiti sve zakonitosti Seinfeldovog svemira, tako nam je lakše nositi se s našim svemirom.