Mix

Adam Sandler u ozbiljnoj ulozi odlazi u svemir! Pogledajte najavu za film „Spaceman“ u produkciji Netflixa

Adam Sadler u odijelu za astronauta u filmu Spaceman na Netflixu
Adam Sadler u odijelu za astronauta u filmu Spaceman na Netflixu Foto: Canva/YouTubescreenshot/@Netflix
Kad se Adam Sandler odmakne od snimanja luckastih komedije i pređe u „ozbiljniju“ ulogu, uvijek ga vrijedi pogledati, a pogotovo kad odlazi u svemir. To se sve događa u filmu „Spaceman“, koji se temelji na romanu „Spaceman of Bohemia“ autora Jaroslava Kalfařa.

Kako stoji u sinopsisu filma, Adam Sandler je “Astronaut koji shvaća da ga brak, koji je napustio, možda neće čekati kada se vrati na Zemlju. U očajničkoj želji da popravi stvari sa svojom ženom, pomaže mu tajanstveno drevno stvorenje koje pronalazi sakriveno u utrobi njegovog svemirskog broda.“.

Sandler glumi čovjeka po imenu Jakub, astronauta koji pluta svemirom. „Stvarno sam želio imati njegovu izvedbu koja nema nikakve veze s Adamom Sandlerom kojeg svi poznajemo“, objasnio je redatelj Johan Renck za Netflix. Redatelj filma je zaključio kako „Mislim da ljudi ne razumiju kako [iako] može djelovati kao smiješan i zabavan i sve to, on je vrlo inteligentan, stvarno pametan i dubok.“.

Netflic ističe kako je Sandler sam na ekranu u večini filma, a povremeno mu se pridružuje misteriozno stvorenje, kojem glas posuđuje Paul Dano. „Paul je bio prva stvar koja je došla na pamet pri razmišljanju o [stvoru]“, rekao je Renck i nastavio „Kada govori, ima tu neobičnu kadencu, pažljivo formuliranje riječi i vrlo jedinstven glas.“.

Spaceman na Netflix stiže 1. ožujka 2024. Uz Sandlera kao astronauta Jakuba i Danoa kao glas stvorenja, u „Spacemanu“ također glumi Carey Mulligan u ulozi Jakubove žene Lenke , Kunal Nayyar kao tehničar Peter i Isabella Rossellini kao komesarka Tuma, Jakubovu zapovjednicu.