Mix

André 3000 prekida post! Objavit će solo album „New Blue Sun“, koji će mnoge iznenaditi

Glazbenik Andre 3000 i naslovnica njegovog novog albuma New Blue Sun
Glazbenik Andre 3000 i naslovnica njegovog novog albuma New Blue Sun Foto: Shutterstock/@EverettCollection/instagramscreenshot/@andre3000
André 3000 američki je reper, tekstopisac, glumac i producent, a zajedno s Big Boijem čini hip hop grupu Outkast. Duo je dobio mnogobrojne pohvale glazbenih kritičar i postigao je komercijalni uspjeh u 90-im i ranih 2000-im. Prije više od 16 godina legendarni reper izbacio je „Idlewild“, šestu ploču koju je objavio s Outkastom, a André 3000 šokirao je obožavatelje nakon što je najavio svoj prvi solo album.

View this post on Instagram

A post shared by NPR Music (@nprmusic)

Ipak, André 3000 vratio se s debi albumom pod nazivom „New Blue Sun“. Sve je otkrio u razgovoru za NPR, kada je objasnio da će ova zbirka glazbe biti vrlo različita od onoga što većina nas očekuje. Izdavačka kuća opisala je album kao „zapanjujuću 87-minutnu ludoriju“ koja je „minimalistička i eksperimentalna, tribalna i transcendentna“.

André 300 poznat je po svojoj lirici i ritmičkom recitiranju uz pjevanje, ali odlučio je kako će svoj debitantski album ići u drugom smjeru. Naime, novi album donosi pjesme „bez teksta, bez prepoznatljivog tona hip-hopa, bez basa“. Umjesto toga, bit će puno flauta i drugih puhačkih instrumenata.

Na promjenu žanra već je krenuo pripremati i svoje vjerne obožavatelje, jer je jedan od naslova pjesme s novog albuma „I swear, I Really Wanted To Make A ‘Rap’ Album But This Is Literally The Way The Wind Blew Me This Time“ ili prevedeno „Kunem se, stvarno sam htio napraviti ‘rap’ album, ali ovo je doslovno put na koji me vjetar ovog puta otpuhao“.

Iako svjestan da to možda i nije baš album kojeg bi obožavatelji željeli čuti, no sretan je što istražuje nešto što ga čini sretnim. „Mislim da se ljudi osjećaju kao da sjedim na rap albumima, ili sjedim i jednostavno ih ne objavljujem, ali ne, nije tako“, objasnio je u razgovoru. Zaključio je kako „U mojim mislima, stvarno bih želio napraviti rap album. Možda se to jednog dana i dogodi, ali moram pronaći način da kažem ono što želim na način koji mi je zanimljiv i privlačan u ovim godinama.“

Album „New Blue Sun“ bit će objavljen ovaj tjedan, 17. studenog.