Mix

Disneyjev MCU u problemima! Film „The Marvels“ podbacio prema brojkama s kino blagajni

The Marvels naslovnica filma i opadajući graf
The Marvels naslovnica filma i opadajući graf Foto: Canva/youtubescreenshot/@MarvelEntertainment
Disneyev Marvel Cinematic Universe više nije neprobojna franšiza, ako je suditi prema kino blagajnama. To podupiru i brojke, nakon što je film „The Marvels” podbacio sa zarađenih 47 milijuna dolara prvog vikenda, što je najgore otvaranje u povijesti MCU-a, prenosi nam Variety.

Početno očekivanje bilo je oko 75 do 80 milijuna dolara, ali su se te projekcije dramatično smanjile posljednjih tjedana na 60 do 65 milijuna dolara, prenosi nam spomenuti izvor. Zbog glasina i zato što glumci, tako i Brie Larson, nisu mogli promovirati film zbog štrajka SAG-a (koji je konačno završio u petak), film „The Marvels“ nije uspio postići ni te slabije procjene.

Film je također podbacio i na međunarodnim kino blagajnama sa 63,3 milijuna dolara iz 51 teritorija za svjetsku zaradu od 110 milijuna dolara. Disney se nadao da će tijekom vikenda globalno zaraditi najmanje 140 milijuna dolara, stoji u izvještaju Varietyja. Čak ni to ne bi bilo sjajno jer je produkcija koštala otprilike 220 milijuna dolara i 100 milijuna dolara za promociju filma publici diljem svijeta.

Samo dva druga filma u tom velikom nizu („The Marvels“ je 33. film u 15 godina) otvorila su se za manje od 60 milijuna dolara: “The Incredible Hulk” iz 2008. s 55,4 milijuna dolara i “Ant-Man” iz 2015. s 57,2 milijuna dolara, ne usklađeno za inflaciju.

Znači li to da su ljudima dojadili filmovi o superherojima? Ne nužno, ali katastrofalan odaziv na gledanje filma „The Marvels“ mogao bi natjerati Disney na promjene sad kad je jasno da publika nije voljna otići pogledati bilo koji film o superherojima.

Ranije ovog tjedna, tvrtka je odgodila sljedeća četiri dijela MCU-a, „Deadpool 3“, „Captain America: A Brave New World“, „Thunderbolts“ i „Blade“ (zbog kašnjenja vezanih uz štrajk), što studiju daje vremena poraditi na strategiji, prije nego što se najdraži heroji vrate na kino platna.