Mix

Godina je 2023. i nemamo leteće automobile. Ali imamo iPhone kojem ne treba maskica

Potrgani iPhone
Potrgani iPhone Foto: Sergey_Bogomyako/Shutterstock
Uvijek je smješno vratiti se na starije sci-fi filmove  i vidjeti kako su tada zamišljali današnje društvo. Leteći automobili, naseljavanje svemira, putovanje kroz vrijeme samo su neki koncepti koji su bili učestala tema, ali niti jedan od njih se još nije ostvario. Barem koliko znamo.

Nismo dobili čak niti leteći skejt, već samo neodgovorne vozače električnih romobila.

Iako su u Star Treku na neki način nagovijestili nastanak mobitela čak su i ondje oni izgledali dosta krhko. Koliko su zapravo mobiteli lomljivi znaju vlasnici iPhonea. Ukoliko ste i sami vlasnik jednog (ili dva), znate da nakon njihove kupnje odmah morate kupiti i zaštitnu masku te staklo kako bi ih očuvali. I za svoju upotrebu i za kasniju preprodaju kada kupite novi model.

Tome bi uskoro mogao doći kraj, ako je vjerovati tech insiderima. iPhone će uskoro postati Nokia 3310. Bolje rečeno, bit će toliko neuništiv. Barem u tom smjeru idu napisi Daily Maila.
Još je Steve Jobs maštao o iPhoneu kojemu neće biti potrebna maska koja će unakaziti njegovu vanjštinu. Napokon bi Apple mogao postići to genijalnim tehnološkim rješenjem. Polikarbonatni pokrov sličan onome kakav je imao iPhone 5S i 5C, poboljšan mikrotehnologijom otpornijom na habanje u budućnosti bi trebao sačuvati vaše telefone upravo onakvima kakvi su bili prvog dana kada ste ih kupili. Da, rekli smo „habanje”.

Ova tehnologija se neće koristiti samo za mobitele, već će ju Apple koristiti i za svoje druge uređaje. Problem bi im mogao biti svjetlucanje pozadine koje je slično onom u loncima s tefalom. Apple će sigurno usavršiti patent zbog kojeg će opet biti korak ispred konkurencije. Ne vjerujemo dok se ova nova tehnologija ne testira na old school način – bacanjem sa 20 metara visine na asfalt. I veselimo se Youtube videu u kojem ovaj novi, neuništivi iPhone ubacuju u blender.

Pošto je u pitanje Apple ne sumnjamo da će ovu inovaciju dobrano naplatiti u idućim godinama.