Mix

HBO potrošio 30 milijuna $ na prequel Game of Thronesa pa otkazao seriju

Jon Snow
Jon Snow Foto: Youtube Screenshot
Game of Thrones je bila hitčina, ali je zadnja sezona ostavila gorak okus u ustima gotovo svih fanova. HBO je odmah nakon završetka najavio nekoliko ideja za serije smještene u svijet Game of Thronesa, a jedna ideja je uz sebe imala i Naomi Watts, Mirandu Richardson i Naomi Ackie.

Radnja serije je trebala biti smještena tisućama godina prije događaja u GoT-ju.

Scenarij je radila Jane Goldman, scenaristica Kick-Assa i Kingsmana. Iako su producenti bili oduševljeni svijetom koji je stvorila Goldmanova, pritisak je bio prevelik i HBO je odlučio odustati od ekranizacije. Ali tek nakon što je pilot epizoda vrijedna čak 30 milijuna dolara bila dovršena.

U knjizi Tinderbox: HBO’s Ruthless Pursuit of New Frontiers je otkriveno kako je cijena pilota bila 30 milijuna dolara. Najskuplji pilot ikad. Pilot je bio u produkciji, ali su ga otkazali jer su se svi odgovorni složili da pilot epizoda ne funkcionira.

House of the Dragon prequel se ipak događa. Postoji tekst i knjiga pa je možda tu seriju bilo lakše realizirati jer se imaju na što osloniti – umjesto stvaranja potpuno novih likova i svijeta. Također – House of the Dragon su snimili bez snimanja pilota. Samo su odlučili raditi na cijeloj seriji odmah, a mi se nadamo da će im se ova kocka isplatiti. Još više se nadamo da će se njihova kocka nama isplatiti.

Dotad – dat ćemo šansu Amazonovoj seriji The Wheel of Time koja je nastala prema još jednoj fantasy uspješnici.