Mix

Idol ipak nije idealan! HBO ukida seriju The Idol nakon jedne sezone

The Weeknd i Lily-Rose Depp u najavi serije the idol
The Weeknd i Lily-Rose Depp u najavi serije the idol Foto: YouTubescreenshot/HBO/Canva
HBO je, u ponedjeljak, potvrdio kako neće biti druge sezone kontroverzne serije, u kojoj glume Lily-Rose Depp i Abel “The Weeknd” Tesfaye. Glasnogovornik HBO-a, za Deadline, je rekao kako je otkazivanje bila zajednička odluka kreatora serije Weeknda, Fahima i Levinsona.

„Idol je bila jedna od HBO-ovih najprovokativnijih originalnih serija i zadovoljni smo snažnim odazivom publike“, rekla je glasnogovornik HBO-a za Deadline. Natavio je „Nakon dugog razmišljanja, HBO, kao i kreatori i producenti, odlučili su da neće nastaviti s drugom sezonom. Zahvalni smo kreatorima, glumcima i ekipi na njihovom nevjerojatnom radu.“.

HBO je objavio podatke o gledanosti prve dvije epizode, prenosi nam Deadline. Premijera je navodno istog dana privukla od 913.000 gledatelja na HBO-u i Maxu, dok je druga epizoda zabilježila lagani pad na 800.000 gledatelja.

The Weeknd je podijelio nekoliko fotografija sa snimanja nakon finala The Idola, prošlog mjeseca, s natpisom „nastavite gurati viziju“ što je gledateljima natuknulo da se serija približava drugoj sezoni.

Podsjećamo kako je The Idol američka dramska televizijska serija koju su kreirali Sam Levinson, Abel Tesfaye (The Weeknd) i Reza Fahim. Serija se fokusira na ženskog pop idola Jocelyn (Lily-Rose Depp) i njezinu složenu vezu s Tedrosom (Tesfaye), ljigavim vlasnikom noćnog kluba, guruom za samopomoć i vođom kulta. Idol je premijerno, svoje prve dvije epizode, prikazao na 76. filmskom festivalu u Cannesu u svibnju 2023. Serija se emitirala na HBO-u i Maxu od 4. lipnja 2023., a dobila je negativne komentare kritičara.