Mix

Jason Momoa i njegove tajne: 5 stvari o ovom liku koje sigurno niste znali

Jason Momoa
Jason Momoa Foto: Shutterstock
Glumac, model, modna ikona i čovjek pozitivnog duha u Hollywoodu, Jason Momoa, krije svakakve tajne. Ovo možda već znate, Momoa je oženjen i ima djecu s bivšom ženom Lennyja Kravitza, Lisom Bonet, obožava Harley Davidson i Guinness pivo, a prvu glumačku ulogu dobio je baš u Baywatchu!

Jason Momoa Jason Momoa Foto: Shutterstock

A ovo možda i niste znali…

1. Ipak nije bio model

Govorilo se kako je Momoa počeo svoju karijeru kao model i kako je s 20 godina proglašen modelom godine na Havajima. Ipak, Momoa je priznao da je to laž koju je izmislio kako bi postigao svoj prvi glumački angažman na “Baywatchu: Havaji”.

Jason Momoa Jason Momoa Foto: Shutterstock

2. Furao je dredove

Još u prvim godinama njegove karijere, tijekom prikazivanja u znanstveno-fantastične emisije “Zvjezdana vrata: Atlantida”, Momoa je nosio dredove, sve dok nisu postali preteški nakon čega ih je odrezao. Kako bi njegov lik, Ronon Dex, zadržao svoj prepoznatljiv izgled, ekipa serije napravila je periku s dredlocksima od 10.000 dolara.

3. Ožiljak na obrvi nije dio stila

2011. godine Momoa je za Access Hollywood ispričao zastrašujuću priču o tome kako ga je dobio. “Bilo je ludo”, rekao je za Access. “Lik mi je razbio čašu od pola litre u lice. Dobio sam nešto više od 140 šavova na licu. To mi je pomoglo da dobijem te zle uloge.”

Jason Momoa Jason Momoa Foto: Shutterstock

4. Ima tvrtku s reciklažnim limenkama vode

U nastojanju da smanji broj plastičnih boca za jednokratnu uporabu koje zagađuju svjetske oceane, Momoa je pokrenuo tvrtku Mananalu u travnju 2019. godine. U promo videu Mananalua, Momoa je rekao: “Oko 75% aluminija koji je ikada korišten još uvijek je u opticaju i može se 100% reciklirati. Popijete limenku i za oko 60 dana će se vratiti .” *Ima i svoju liniju Guinness piva*

5. Tajna iza tetovaže na lijevoj ruci

Čuvar Momoine obitelji je morski pas. Prema Yahoo Entertainmentu, redovi crnih trokuta na Momoinoj lijevoj ruci trebali bi nalikovati zubima morskog psa. Kad je u vodi, to morskim psima navodno pomaže da prepoznaju da je jedan od njihovih.

Jason Momoa Jason Momoa Foto: Shutterstock

Izvor: Insider