Što je pisac htio reći?

''Jesu li to nacrtali izvanzemaljici?'' Prometna regulacija od koje boli glava, vozači zbunjeni

Kružni tok u Clevedonu
Kružni tok u Clevedonu Foto: Profimedia
Mještane je zbunila nova prometna regulacija jer mnogima nije jasno što zapravo znači.

Društvenim mrežama kruže fotografije iz mjesta Clevedon u Velikoj Britaniji na kojima je prikazan lokalni kružni tok koji je zapravo samo kružnica nacrtana na asfaltu. Mještani su zbunjeni ovom pojavom pa su neki komentirali da izgleda poput izvanzemaljskih krugova u žitu.

Vozačima nije jasno što bi točno kružnica trebala simbolizirati pa su svoje frustracije podijelili na društvenim mrežama. ''Je li to pista za leteći tanjur? Upozorava li izvanzemaljce da se klone našeg mjesta?'' pita se jedna stanovnica Clevedona.

 

Ovaj krugu u asfaltu samo je najnovija ekstravagantna oznaka na asfaltu jer su ranije ove godine iscrtane valovite crte na cesti koje su jednako zbunile vozače. Prvo su svi mislili da je riječ o pogrešci, no iz lokalnog odbora koji je zadužen za takvo šaranje po cesti rekli su da su valovite crte ''dizajnerska odluka'' koja bi trebala prisiliti vozače na sporiju vožnju jer stvaraju dojam da se cesta sužava.

Iz odbora su vozačima poručili da krug na asfaltu tretiraju kao kružni tok, no vozači su u praksi primijetili da to može biti problematično bez dodatnih oznaka, posebno po mraku.

 

Odbor želi revitalizirati lokalni turizam pa se ovakvim intervencijama u regulaciji prometa priprema za povećani broj automobila i pješaka u mjestu.