Dobro je znati

Kuhari podijelili tajne struke: Ako u restoranu uočite ove stvari, bježite glavom bez obzira

Ilustracija
Ilustracija Foto: Flickr/Maria Eklind
Kuhari tvrde da je loše restorane moguće uočiti iz aviona, a ovo su neki od njihovih savjeta.

Korisnik Reddita postavio je pitanje kuharima na koje stvari posjetitelji trebaju obraćati pozornost kako bi izbjegli loše restorane. Kuhari s Reddita velikodušno su podijelili svoja iskustva i mišljenja, a neka od njih možete pogledti u nastavku pa provjerite mogu li vam pomoći u odabiru kvalitetnog restorana.

  • ''Jedan od najvažnijih faktora je miris restorana. Ako osjetite kiseli miris ili miris sredstva za dezinfekciju – izbjegavajte restoran!''
  • ''Možda se čini nasumično, ali ako restoran ima akvarij, dobro ga pogledajte. Ako je čist, znači da je i kuhinja čista''
  • ''Prljavi toalet znači prljavi pod i prljavu kuhinju''
  • ''Velika ponuda znači da je hrana ili smrznuta, unaprijed kuhana ili podgrijana. U svakom slučaju - nije svježa''
  • ''Tepih je loš znak. Smanjuje buku i nije sklizak, ali to je jedna od najodvratnijih stvari koju sam vidio u restoranu. Usisavanjem se može postići samo minimum higijene''
  • ''Kruh je bitan. Mora biti kvalitetan. Ako ne mogu napraviti kvalitetan kruh, ne mogu ni ostalu hranu. Niti jedan kuhar s pola mozga ne štedi na kvaliteti kruha''
  • ''Ako osjetite snažan miris morske hrane, to znači da nije svježa. Svježi morski plodovi nemaju snažan miris, on se razvije s vremenom''
  • ''Ako vidite mnogo ostataka hrane na tuđim tanjurima – bježite!''
  • ''Ako čujete preporuku za restoran u kojem je najbolja stvar pogled, hrana će biti loša. Ozbiljno, svaki put kada sam radio ili jeo negdje s 'veličanstvenim pogledom', hrana je bila preskupa i loša''
  • ''Znate da ste u lošem restoranu ako vas nitko ne pozdravi pri ulasku i izbjegava vas pogledati u oči''
  • ''Nemoguće je da bife zadovoljava higijenske standarde, koliko god se vlasnici trudili. Bilo da je riječ o salatama, desertima, toplim jelima, predjelima ili bilo kojoj drugoj vrsti hrane u velikim posudama kojoj ima pristup velik broj ljudi''
  • ''Generičke slike u jelovniku znak su lošeg restorana, kao i jeftin pribor za jelo''

 

Želimo čuti tvoje mišljenje – posjeti rubriku "Ubaci u Folder" i odgovori na ovotjedno pitanje!

\\folder\vezani_članak Profesor Joseph Dituri i njegova soba ispod površine mora Nevjerojatan pothvat Nakon 3 mjeseca u dubinama Atlantskog oceana vratio se 10 godina mlađi \\folder\vezani_članak Znak uzpozorenja LOL Natpisom pokušao prestrašiti vozače, a prijevod ih na kraju samo dobro nasmijao