Mix

Mattel kreće u pohod filmske industrije: nakon uspješnice filma Barbie, planiraju filmove o još nekoliko kultnih igračaka

Film o UNO kartaškoj igri
Film o UNO kartaškoj igri Foto: Shutterstock/sosn-a/360b
Tvrtka Mattel, poznata zbog kultnih igara i igračaka koje proizvode, poput lutke Barbie, UNO karata, Hot Wheels autića i Magic 8 Ball igračke , nakon uspješnice filma Barbie, ne planira se povući iz filmske industrije.

Robbie Brenner, voditeljica Mattel Films te producentica hit filma Barbie, rekla je za Variety: „Svi se nadaju da će, kada naprave jedan film, postojati mogućnost franšize.“

Iako ima ograničene informacija o tim projektima, Brenner je zadirkivala mogućnost filmske adaptacija, u kojoj će se scenarij fokusirati na Magic 8 Ball igračku, koja će „vjerojatno biti PG-13 triler“.

U razgovoru je podijelila informaciju da je tvrtka angažirala spisateljicu Marcy Kelly kako bi napisala priču o jednoj od najpoznatijih kartaških igara na svijetu, UNO.

Očekivano, ovakve najave zbunile su korisnike društvenih mreža, koji ne razumiju kako bi se priče o ovim proizvodima moglo prenijeti na velika platna i učiniti zanimljivima.

„Kako će, dovraga, funkcionirati ovi filmovi“, upitao je korisnik Twitter mreže.

Dok su jedni kritični jer ne razumiju kako bi se ove priče učinile zanimljivima, drugi ističu da kompanija pokušava replicirati uspjeh Barbie filma, kako bi stekli što veću zaradu.

Navodno, Mattel ne planira snimati filmove o samo ova dva proizvoda. Nagrađivana producentica rekla je da se već pokreće projekt za film Polly Pocket, kao i film o Hot Wheels proizvodima, American Girl film i Rock ‘Em Sock ‘Em Robots film, u kojem će glumiti Vin Diesel, a distribuirat će ga Universal Pictures.

Nakon ogromnog profita i rekordne premijere Barbie filma, nije čudno da ova tvrtka pokušava pronaći još „zlatnih koka“ koje bi im donijele što više kapitala.