Mix

Neprestano nosio slušalice, obrijao glavu i šokirao se! Trebamo li se i mi zabrinuti?

Čovjek za stolom
Čovjek za stolom Foto: LightField Studios/Shutterstock
Ni sami nismo svjesni koliko svakodnevni predmeti koje nosimo mogu utjecati na našu fizionomiju tijela. Sigurno ste vidjeli fotografije što naušnice mogu napraviti tijekom desetaka godina nošenja. Što bi bilo kada bi vam rekli da možda i samo upravo proživljavate nešto slično. I ne, ne govorimo o naušnicama.

Twitch streamer Curtoss za vrijeme svog humanitarnog livea odlučio je obrijati svoju bujnu kosu nakon što je dostigao željeni broj donacija. Krenuo je s brijanjem glave, a nije ni slutio što će otkriti. Nakon nekoliko poteza mašinicom za šišanje, shvatio je da nasred glave ima udubljenje koje je nastalo od dugogodišnjem nošenja slušalica.

Mnogi drugi igrači od tada su se javili kako bi podijelili svoje „gejmerske glave“ u znak solidarnosti s jednim muškarcem koji je otkrio ima sličan problem nakon dugogodišnjeg nošenja slušalica po 14 sati dnevno.

Prije no što se krenete gledati u ogledalo i rukama pregledavati glavu u potrazi za vašim udubljenjem, ne bojte se. Nije riječ o ničemu što stvarno može trajno promijeniti oblik vaše glave. Radi o privremenom udubljenju kao kod ljudi s naočalama. Nakon vrlo kratkog vremena od nekoliko desetaka minuta glava se vraća u prirodno stanje.

Ipak trebali bi više paziti na svoje zdravlje jer prognoze kako će rad od kuće utjecati na ljudsko tijelo u sljedećih nekoliko godina nisu ni malo dobre. Pogrbljenost, crvene oči, ispucale kapilara na nogama, samo su neke od posljedica dugotrajnog sjedenja i buljenja u računalo.