Mix

Novi trend u njezi kože šokirao glavnim sastojkom! Hollywood zaluđen degutantnim tretmanom

žena leži s kremom na licu
žena leži s kremom na licu Foto: unsplash
Od vampirske njege lica do krema natopljenih ptičjim izmetima, holivudska će elita sve učiniti za besprijekornu kožu, ali jedan trend njege kože napravljen je od sastojka koji zvuči toliko odvratno da bi ga mnogi odbili. U pitanju je zloglasni „penis tretman“ u kojem je jedan od sastojaka kolagen dobiven iz kožice penisa djece. Ako vam je riječ „kožica” previše, umjesto nje čitajte „prepucij”.

Georgia Louise, liječnica za zdravlje i ljepotu koja predvodi upotrebu tretmana u SAD-u, od tada je istupila kako bi objasnila znanost iza tretmana i opravdala njegovu etički upitnu upotrebu.

Prema njezinim riječima, tehnički naziv za lice je Epidermal Growth Factor Facial (EGF). Govoreći za The Hollywood Reporter, pojasnila je, kako nijedna beba nije ozlijeđena u proizvodnji kreme koja se koristi u liječenju. Takvo je prikupljanje, uz pristanak pacijenata, legalno u zemljama poput Južne Koreje. Umjesto toga, kožice se prikupljaju standardnim postupcima obrezivanja prije nego što se matične stanice iz njih izvade pomoću centrifuge.

Matične stanice kloniraju se u američkom laboratoriju koji je odobrila FDA prije slanja stručnjacima poput Georgie Louise. Tretman može stimulirati proizvodnju kolagena i elastina, pomoći ožiljcima da zacijele brže i sveobuhvatnije, popraviti pigmentaciju i štetu od sunca.

Sjajna je vijest za sve naše čitatelje što tretman više nije dostupan samo superbogatašima, već vaš može biti za mizernih 415 USD. EGF kompleti dostupni su i za isprobavanje kod kuće.

Još samo jednom za kraj.

Kožica.