Kunemo se!

Optička varka potpuno izbezumila gledatelje, baš nitko ne vjeruje da su oba lica iste boje

Optička varka
Optička varka Reddit
\\folder\galerija Galerija Optička varka Optička varka Foto: Reddit Optička varka - 1 Optička varka - 1 Foto: Reddit Analiza pokazuje da su odabrani pikseli na lijevoj strani trake sive boje koda #7D7D7D Optička varka - 2 Foto: Reddit +2 Analiza pokazuje da su odabrani pikseli lijeve strane lica sive boje koda #7D7D7D Galerija
Oba lica su iste boje, a u to nećete povjerovati dok ne provjerite sami. Nakon toga će vam se svijet kojeg poznajete rastopiti pred očima…

Društvenim mrežama kruži optička varka koja prikazuje dva slična crteža, a naizgled jedina razlika je da crtež s lijeve strane ima bijelo lice dok crtež s desne ima crno lice. No, upravo to je optička varka jer oba lica su iste boje.

I lijevo i desno lice su zapravo sive boje, no vidimo ih različito zbog boja koje ih okružuju. Lice s lijeve strane okruženo je tamnijim bojama pa ga doživljavamo svjetlije dok je lice s desne strane okruženo blijedim bojama pa ga doživljavamo tamnije.

Bez obzira što svi jasno kao dan vide da je jedno lice bijelo, a drugo crno, u svakom programu za uređivanje slika možete provjeriti da su oba lica zapravo identično iste sive boje. Bilo da je riječ o profesionalnim ili besplatnim programima, svi će vam pokazati da je na slici boja pod kodom #7D7D7D. Dokaz vam prenosimo u galeriji gdje možete vidjeti da je na sve četiri točke na kojima je analizirana boja riječ o istoj nijansi.

Nažalost, korisnici društvenih mreža ne vjeruju čak ni ovim dokazima dok ne pokušaju analizirati sliku sami. To možete učiniti i jednostavnim programima poput Painta tako što izrežete dio jednog lica i prebacite ga na drugo, u koje će se boja savršeno uklopiti.

Nevjerojatnu optičku varku, zbog koje ćete posumnjati u sve što mislite da ste znali o bojama, sebi i svemiru svakako pogledajte u galeriji. U galeriji prenosimo i našu analizu iako slutimo da nam nećete vjerovati, no svakako nam se javite kad i sami analizirate boje.

  

Želimo čuti tvoje mišljenje – posjeti rubriku "Ubaci u Folder" i odgovori na ovotjedno pitanje!

\\folder\vezani_članak Potok kamenja na Biokovu Wow! Na Biokovu snimili neobičan fenomen, fascinantnoj snimci dive se gledatelji iz cijelog svijeta \\folder\vezani_članak Reakcija na zvuk motora Preslatko! Njezina reakcija na zvuk motora raznježila gledatelje, već se vidi da će obožavati automobile