Mix

Otkriven kip Kobea Bryanta ispred dvorane u Los Angelesu! Jedan detalj možda niste primijetili

kip nba košarkaša Kobea Bryanta u pozi koju je imao nakon zabijenih 81 poen
kip nba košarkaša Kobea Bryanta u pozi koju je imao nakon zabijenih 81 poen Foto: Instagramscreenshot/@lakers
Los Angeles Lakersi su u četvrtak otkrili kip Kobea Bryanta, odajući počast svojoj preminuloj superzvijezdi. Riječ je o brončanom kipu visokom gotovo 6 metara, a teškom gotovo 2 tone, koji sada ponosno stoji ispred dvorane u centru grada.

View this post on Instagram

A post shared by NBA on ESPN (@nbaonespn)

Statua prikazuje Bryanta u njegovom bijelom dresu s brojem 8 i podignutim desnim kažiprstom. Kip je izravna replika poze s njegovog kultnog nastupa, 22. siječnja 2006., protiv Toronto Raptorsa na kojoj je zabio 81 poen i upisao se u povijest kao drugi igrač s najviše zabijenih poena u jednoj utakmici (Wilt Chamberlain je zabio 100).

Na kraju utakmice, Bryant je otišao s terena držeći desni kažiprst u zraku dok je publika slavila njegovo postignuće. Na njegovim nogama, ono što će postati poznato kao „81 Points“ Nike Zoom Kobe 1. Upravo taj detalj je repliciran i kipom i tako su, zajedno s Kobejem Bryntom, zauvijek ostale dio povijesti košarke.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Bleacher Report Kicks (@brkicks) által megosztott bejegyzés

Ovo je sam jedan tri različita kipa koje će slaviti legendu Los Angeles Lakersa. Jedan će slaviti drugu polovicu njegove karijere, tijekom koje je nosio broj 24 i osvojio dva naslova prvaka zajedno s Pau Gasolom. Drugi će biti u tandemu sa svojom voljenom kćeri Giannom „Gigi“ Bryant. Njih dvoja će pratiti već predstavljeni kip, koji obilježava prvu polovicu njegove karijere, s brojem 8, tako i vrhunac tog dijela njegove karijere, utakmicu od ​​81 poen.