Mix

Ovaj rock bend osigurao je svoju vječnost: Nakon oproštajne turneje, svirat će njihovi avatari

KISS
KISS Foto: Instagram/kissonline
KISS, legendarni rock bend koji je nedavno odsvirao svoj posljednji koncert u sklopu oproštajne turneje „The End of the Road“, u njujorškom Madison Square Gardenu, ne planira mirno otići u povijest glazbe.

Iako im je ovo bila posljednja turneja na kojoj će nastupati, grupa KISS i dalje će održavati koncerte, ali će, umjesto poznatih glazbenika, nastupati KISS digitalni avatari.

Koristeći inovativnu tehnologiju stvorenu u suradnji s tvrtkom za specijalne efekte Industrial Light & Magic, poznatom po radu s Georgeom Lucasom, te švedskom tvrtkom Pophouse Entertainment Group, avatari Paula Stanleya, Genea Simmonsa, Tommyja Thayera i Erica Singera, izvodit će svoj poznati repertoar.

„Možemo biti zauvijek mladi i zauvijek ikonični ako nas odvedu na mjesta o kojima nikada prije nismo sanjali“, izjavio je Gene Simmons, prenosi hypebeast.com.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli PPV.COM (@ppv_com)

Bend koji postoji već 50 godina, postao je poznat ne samo po svojoj glazbi nego i po impresivnom scenskom nastupu te spektakularnim kostimima. Njihova jedinstvena estetika i glazbeni doprinos učinili su ih ikonama rock kulture.

Na posljednjem nastupu turneje „The End of the Road“, bend je iznenadio obožavatelje pojavom virtualnih avatara članova, najavljujući tako novu fazu u njihovoj karijeri. Tijekom bisa, avatari Paula Stanleya, Genea Simmonsa, Tommyja Thayera i Erica Singera izveli su poznatu pjesmu „God Gave Rock’n’Roll to You“.

Digitalni avatari nastali su snimanjem pokreta članova u studiju, koristeći tehnologiju tvrtke Industrial Light & Magic.

Iako se doživljaj njihovog stvarnog koncerta ne može replicirati, ova inovacija pružit će obožavateljima priliku da i dalje uživaju u energiji i glazbi KISS-a, a mlađim generacija da se upoznaju s njihovim repertoarom „uživo“.