Bolje ne

Ove riječi nikada ne biste trebali guglati! Evo što će se dogoditi ako to učinite

Muškarac s izrazom gađenja na licu i računalo s otvorenom tražilicom Google
Muškarac s izrazom gađenja na licu i računalo s otvorenom tražilicom Google Foto: Canva
Ove riječi bolje je izbjegavati, pogotovo ako pretražujete slike

Google je svakako praktično rješenja za pretragu sadržaja. Bilo da trebate guglati gdje ste već vidjeli tog glumca ili pokušavate pronaći željeni proizvod, Google je uvijek tu da nam pomogne.

Iako se ljudi danas ne libe pretraživati sve i svašta, postoje neke riječi kojih se treba dobro kloniti stavljanja u tu tražilicu.
Redoviti korisnici Googlea će naravno koristiti Google slike. Nažalost, ondje ima nekih slika koje je bolje prepustiti mašti.

\\folder\vezani_članak Snimak zaslona tražilice Google s upisanim pitanjem Kako se Google prvotno zvao Report Znate li prvo ime Googlea? Ljude zbunilo izvorno ime staro 25 godina

Ponekad Google ne dolazi s upozorenjima o prikazivanju, pa smatrajte ovo svojim prijateljskim podsjetnikom, te riječi stvarno nisu vrijedne Google pretraživanja. Postoji pet riječi koje želite imati na umu, a sve vam dižu želudac, a prikupljene su u prošlogodišnjem izvješću It's Gone Viral.

Nije iznenađujuće da su mnogi od njih povezani sa zdravljem, jer nitko odmah ne ode liječniku, već se prvo obratimo Googleu. Uz to, važno je upamtiti da se, ako ste zabrinuti za svoje zdravlje, posavjetujte s liječnikom, umjesto da tražite odgovore na Googleu ili Redditu.

U svakom slučaju, prijeđimo na riječi koje su ovdje u centru pažnje.

Larve/Ličinke
Prva riječ koju toplo preporučujemo da ne guglate je Ličinke. Imenica, koja je prema enciklopediji opisana kao ''naziv za jedan od prijelaznih oblika od jaja do odraslog stadija kod životinja koje prolaze kroz proces preobrazbe 'aktivni nezreli oblik kukca'', zvuči kao nevina pretraga.

Morate ipak znati da postoji čimbenik rizika pretraživanja, a on je da biste mogli naići na zdravstveno stanje istog naziva. Ono bi vas moglo odvesti do prikaza ličinki parazita nastanjenih u usnoj šupljini domaćina, a to je slika koju je teško zaboraviti.
Zato bolje izbjegavati ovu riječ ili dodatno suziti pretragu.

\\folder\vezani_članak ruke na laptopu na stranici pimeye Report Zanima vas koje se vaše slike nalaze na internetu? Pomoću ove stranice ih možete pronaći, a u svemu pomaže UI

Degloving/Avulzija
Sljedeće je na zabranjenom popisu je Degloving. To je nešto što ćete svakako htjeti izbjeći, posebno zbog slika koje vam nikada neće izaći iz glave.

Degloving je također poznat kao avulzija, a riječ je o ozljedi koja se ''događa se kada je veliki komad vaše kože zajedno sa slojem mekog tkiva točno ispod njega djelomično ili potpuno otrgnut od vaših mišića i vezivnog tkiva.''.
Definitivno neugodno iskustvo koja je užasno vidjeti.

Krokodil
Ova sljedeća riječ ima različita značenja na drugim jezicima, iako se ona o kojoj se raspravlja u izvješću It's Gone Viral odnosi na drogu. Izvještaj časopisa Time iz 2013. nazvao ju je ''Najsmrtonosnijom drogom na svijetu'', što govori koliko je zapravo opasna.

Sve je počelo tako što su liječnici u Rusiji otkrili ''čudne rane'' na mnogim ovisnicima o drogama. Kasnije je otkriveno da su ubrizgavali novu drogu poznatu kao ''Krokodil'', čiji su posljedice opisane kao ''droga koja jede meso poput zombija''.

\\folder\vezani_članak Robot rješava captcha test Report Istraživanje pokazalo kako su roboti na CAPTCHA testu „Nisam robot“ bolji od ljudi

Fournier
Čovjek bi pomislio da ovo ne bi bilo loše pretražiti, pogotovo ako ste ljubitelj sporta. Fournier je popularno francusko prezime, no ono ima skriveno značenje. Fournier se također može odnositi na ''akutnu nekrotičnu infekciju'' genitalnog područja. Nešto što definitivno ne želite vidjeti.

Mnoge riječi mogle bi se uvrstiti u ovu kategoriju zabrane, ali ovo su neke od najčešćih riječi s izvješća.
Pretrage ovih pojmova definitivno treba izbjeći jer posljedice mogu biti katastrofalne za vaše daljnje gledanje svijeta. Google treba koristiti odgovorno i pripaziti da ne naiđemo na neku neželjenu fotografiju koju nikada nećemo moći izbrisati iz glave.