Mix

Pijan se otišao olakšati u more pa ga napao morski pas. Nije izdržao

Morski pas
Morski pas Foto: Shutterstock
Marcelo Rocha Santos (51) iz Brazila završetak subote nije mogao dočekati gore, pijan se otišao olakšati u more, zajedno s prijateljem. U nemirnom moru ih je napao morski pas, prijatelj se izvukao, ali je Santos podlegao ozljedama te je proglašen mrtvim nakon što je stigao u bolnicu.

Životinje od kojih strepimo svakog ljeta dok ležerno i opušteno uživamo u morskim radostima, uvijek nam negdje tamo, u nekom dijelu mozga, stoji strah od morskog psa. Tko ne prizna, taj laže!

Dva muškarca nisu slušali preporuke za izbjegavanje plivanja. U ovo doba godine su napadi morskih pasa češći u Brazilu, zbog obilnih kiša je more mutno pa morski pas često zamijeni ljude s onim što inače jede – ribama. Ugrize, shvati da je pogriješio i otpliva dalje, ali često je šteta već učinjena zbog snage ugriza, kao što je to bilo sa gospodinom Santosom.

U tom području je već ranije prijavljeno oko 12 napada morskih pasa. Velika većina neinformiranih promatrača (i čitatelja) će krivnju svaliti na “agresivne morske pse”, ali stručnjaci ističu kako je izgradnja Suape luke poremetila razmnožavanje i hranjenje morskih pasa na tom području te je bilo preko šezdeset napada u posljednjih 30 godina – s čak 25 smrtnih ishoda.

Discovery Channel nam kreće u #sharkweek avanturu sa Snoop Doggom koji pokreće ljetni hit zvan “Sharkadelic Summer 2”. Pogledajte kako izgleda kada ove životinje krenu u lov!

View this post on Instagram

A post shared by Discovery (@discovery)

View this post on Instagram

A post shared by Discovery (@discovery)

View this post on Instagram

A post shared by Discovery (@discovery)