Mix

Prijateljica Michaela Jacksona otkrila zašto je pjevač nosio poznatu svjetlucavu rukavicu

pjevač Michael jackson 1984. na turneji
pjevač Michael jackson 1984. na turneji Foto: Instagramscreenshot/@thevictorytour84
Prijateljica Michaela Jacksona jednom je prilikom otkrila točan razlog zašto je legendarni pjevač nosio samo jednu svjetlucavu rukavicu.

Jedan od najprepoznatljivijih pjevača često bi nosio osebujnu odjeću prilikom nastupa uživo i snimanja glazbenih spotova. Njegov je stil lako prepoznatljiv, ali jedna bijela rukavica prekrivena sjajnim kamenčićima, koja se obično nosi na desnoj ruci, postala je Jacksonov karakteristični modni dodatak.

Prvi je put počeo nositi rukavice 1983. tijekom pojavljivanja na obilježavanju 25. godišnjice Motowna, a u intervjuu, nekoliko godina kasnije, je rekao „Osjećao sam da je jedna rukavica cool… nositi dvije rukavice činilo se tako uobičajenim“, prenosi nam LADBible.

Međutim, glumica Cicely Tyson, rekla je da je s Michaelom dijelila modnog dizajnera za vrijeme 1980-ih. Cicely se prisjetila: „Odjednom, [moj dizajner] mi je rekao ‘Radim ovu rukavicu za Michaela’. Pa, Michael je počeo razvijati vitiligo i počelo je na njegovoj ruci.”. Modni je dodatak stvoren kako bih prikrio znakove bolesti, a rekla je „Rukavica je bila kamuflaža. Tako je ta rukavica nastala.“ prenosi nam IrishMirror.

Podsjećamo kao je Michael podijelio da boluje od kožne bolesti tijekom intervjua s Oprah Winfrey 1993.

Prvi se put na glazbenoj sceni pojavio s jedanaest godina kao član sastava Jackson 5, a solo je karijeru započeo 71. dok je bio član sastava. Kasnije je nazivan „Kraljem popa”, a napustio nas je 25. lipnja 2009. Smatra se jednom od najznačajnijih kulturnih ličnosti 20. stoljeća., a hitove “Beat It”, “Billie Jean” i “Thriller” ne treba posebno opisivati.