Mix

Prva slika TV slikara Boba Rossa prodaje se za 10 milijuna dolara!

tv slikar bob ross u prvoj epizodi svoje emisije the joy of painting
tv slikar bob ross u prvoj epizodi svoje emisije the joy of painting Foto: YouTube screenshot/@bobross
Prva slika koju je Bob Ross naslikao u popularnoj TV emisiji, stavljena je na prodaju za gotovo 10 milijuna dolara. Galerija u Minneapolisu, na prodaju je postavila „A Walk in the Woods“, prvo djelu u nizu od preko 400 umjetničkih djela, koje je pokojni umjetnik proizveo u PBS-ovoj emisiji „The Joy of Painting“.

Ryan Nelson, vlasnik galerije Modern Artifact, rekao je, za Huffington Post, da je Ross djelo stvorio u prvoj epizodi serije. „Ovo je prva sezona, prva epizoda, ono što biste nazvali Rookie sportskom kartom Boba Rossa“. Nelson, koji je odrastao u malom gradu, rekao je kako ga je TV voditelj, prepoznatljive afro kovrčave frizure i umirujućeg glasa, prvi upoznao s umjetnošću.

Prva sezona emisije The Joy of Painting emitirana je 1983. i snimana je u Falls Creeku u Virginiji. Rossova prva slika prodana je nekoliko mjeseci nakon što je sezona debitirala kako bi se prikupila sredstva za lokalnu PBS postaju. Žena koja je prvobitno kupila sliku imala ju je u svojoj kući gotovo četiri desetljeća, zatim je kontaktirala Nelsona, koji je prodao stotine Rossovih umjetnina, prenosi nam UNIlad.

ABC News nam prenosi kako je publicistica, Megan Hoffma, potvrdila da je tražena cijena daleko viša od bilo koje druge Rossove slike. Publicistica je također primijetila kako je Rossova popularnost, posljednjih godina, porasla, budući da sada ima 5,63 milijuna pretplatnika na YouTube kanalu, koji prikazuje njegove emisije.

Ross bi u svakoj epizodi stvarao 30-minutna remek-djela poput planinskih lanaca, morskih pejzaža, šumskih scena i , onih prepoznatljivih, „happy little trees“. Serija je trajala do 1994., a Bob Ross nas je tragično napustio sljedeće godine. Nedavni Netflixov dokumentarac, Bob Ross: Happy Accidents, Betrayal & Greed, prikazuje njegovu priču.