Ogromno luksuzno odmaralište

Saudijska Arabija gradi turističku destinaciju usred mora! Riječ je o odmaralištu "veličine Belgije"

Projekt Crveno more iz Saudijske Arabije
Projekt Crveno more iz Saudijske Arabije Foto: UnboxingEngineering/Youtube
Neki su hoteli već otvoreni, a cijeli se projekt planira završiti do 2030.

Saudijska Arabija planira turističku budućnost u kojoj će biti popularna svjetska destinacija za odmor, a novi projekt na kojem rade vjerojatno će im pomoći da tamo i stignu. Riječ je o naizgled nedovoljno prepoznatom pothvatu u Crvenom moru, prikladno nazvanom Projekt Crveno more ili samo Crveno more (Red Sea).

Projekt financira prijestolonasljednik, a ostvarit će ga na obali Saudijske Arabije. Predviđeno je da će se kompleks sastojati od 90ak otoka , s 50 hotela i više od 8000 soba , a sve planiraju izgraditi do 2030. Nalazi se u srcu Saudijske Arabije i prostire se na nevjerojatnih 28.000 četvornih kilometara, što je otprilike veličina Belgije.

Osim toga, očekuje se da će biti dostupno više od 1000 stambenih nekretnina u 22 otočna, planinska i pustinjska odmarališta. Dok puni opseg aktivnosti dostupnih turistima koji ga odluče posjetiti još nije realiziran, oni koji stoje iza projekta naveli su neke od impresivnih aktivnosti u koje se ljudi mogu uključiti.

Gosti će moći posjetiti vulkane, preplivati četvrti najveći koraljni greben na svijetu, završiti Bear Gryllsovu akademiju preživljavanja, koju je dizajnirao sam Grylls, uz već poznate zabavne sadržaje koje se očekuje u većini turističkih odmarališta.

Za one koji se pitaju kako uopće doći do velikog odmarališta, Saudijci su mislili na sve i u promet je puštena zračna luka Crveno more koja je otvorena u rujnu prošle godine kako bi se gostima omogućio brzi pristup njihovom mjestu za odmor.

Ogromno odmaralište se također je ekološki prihvatljivo jer za svoje funkcioniranje planira koristiti 100 posto obnovljive energije. Možda vas je sve ovo zainteresiralo, iako još nije u potpunosti završeno, prvo je odmaralište otvoreno 2023. Radovi na odmaralištu su još u fazi realizacije, no planiraju otvoriti još 16 odmarališta tijekom 2024./2025., a do 2030. planiraju dovršavanje svih 50.