Mix

Trailer za novi film poznatog redatelja o Napoleonu ima skoro 10 milijuna pregleda u kratkom roku!

Napoleon naslovna
Napoleon naslovna Foto: Youtube Screenshot
Ridley Scott nastavlja sa povijesnim dramama.

Izašao je i prvi trailer za veličanstvenu povijesnu dramu pod nazivom “Napoleon”. Režiju potpisuje Ridley Scott, u glavnoj ulozi je nekadašnji Scottov car Komodus — Joaquin Phoenix. U manje od 15 sati, trailer je privukao impresivnih 9.8 milijuna pregleda.

Posljednja povijesna drama Ridleyja Scotta je bila The Last Duel. Nije baš najbolje prošla u kinima te se smatra neuspjehom iako je u pitanju vrhunski film kojeg smatramo jednim od najboljih filmova desetljeća.

O Napoleonu se ipak puno više zna te je magnetičnija povijesna ličnost od likova u Last Duelu. Je li Joaquin Phoenix bolji glumac od Matta Damona i Adama Drivera? U to se nećemo previše petljati, ali kako i broj pregleda trailera govori — interes je ogroman.
Radnja filma će pratiti uspon Napoleona na vlast te njegovu nestabilnu vezu s caricom Joséphine. Gledat ćemo i epske borbe, a navodno ćemo svjedočiti i Napoleonovom vojnom i taktičkom geniju.

Priča se kako je Napoleon bio visok 168 centimetara (kao i vinkovački reper Shorty) dok je Phoenix nešto viši. U današnja luda i woke vremena bismo mogli očekivati reakcije udruga niskih ljudi koji bi htjeli da nisku osobu glumi niska osoba kao što je možda Kevin Hart. Usprkos mogućim kontroverzama, sigurni smo da će Phoenix odraditi vrhunski posao.

Ako netko nije siguran šalimo li se — šalimo se.

FIlm će biti premijerno prikazan u kinima 22. studenog ove godine, na vrijeme da uđe u razmatranje za iduću dodjelu Oscara.